90 jaar Fisher-Price

Wie is er niet groot mee geworden, met Fisher-Price. Het merk timmert al sinds 1930 aan de speelgoedweg en dat betekent dat Fisher-Price dit jaar zijn 90e verjaardag viert. Een mijlpaal voor het baanbrekende Amerikaanse bedrijf dat in juni 1930 werd opgericht. Fisher-Price maakte al miljoenen kinderen gelukkig en schreef in zijn rijke geschiedenis heel wat innovaties op zijn naam. Het merk nam als eerste de term ‘Preschool Toys’ (1934) in de mond, maakte als eerste gelicentieerd speelgoed en was een van de eerste bedrijven die kleuters spelenderwijs laat coderen via de bekroonde Code-A-Pillar (2016).

“Negentig jaar lang al maken we kinderen gelukkig met innovatieve producten die ouders en kinderen al generaties lang dichter bij elkaar brengen. Het stemt ons dan ook heel blij dat we samen met hen deze mijlpaal mogen vieren”, aldus Diane Magne, marketingmanager bij Mattel Benelux. 

Fisher-Price heeft een lange staat van dienst als het om maatschappelijke verantwoordelijkheid en hulp aan de samenleving gaat. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de jaren 1940, schakelde Fisher-Price over op de productie van medische voorraadkisten en ander hulpmateriaal. En dat amper tien jaar na zijn oprichting. “Als ze onze fabriek nodig hebben voor de oorlog, stellen we de productie van speelgoed wel even uit”, zei een van de oprichters, Herman Fisher, toen.  

Tijdens de wereldwijde COVID-19-pandemie in 2020 bracht Fisher-Price een speciale verzamelcollectie van actiefiguren en Little People Community Champions, de zogenaamde #ThankYouHeroes, uit. De opbrengst daarvan gaat volledig naar goede doelen die zich inzetten in de strijd tegen COVID-19. “#ThankYouHeroes is een eerbetoon aan de echte helden uit de gezondheidszorg en het alledaagse leven, en bedoeld om eerstehulpverleners een financieel duwtje in de rug te geven”, vertelde Chuck Scothon, Senior Vice President bij Fisher-Price en Global Head of Infant and Preschool bij Mattel. “Of dit speelgoed nu wordt geschonken uit erkenning voor iemand die aan de frontlinie werkt of kinderen helpt om te praten over hun gevoelens, we hopen dat Fisher-Price-speelgoed, en spelletjes in het algemeen, het leven van kinderen en volwassenen wat draaglijker kunnen maken in deze moeilijke tijden.”

Het bedrijf lanceerde onlangs een meerjarige, uitgebreide marketingcampagne met als titel ‘Let’s Be Kids’. Die is een ode aan de manier waarop kinderen de wereld zien, met optimisme en humor. De campagne nodigt volwassenen ook uit om het kind in zichzelf wakker te maken en het plezier van het spelen te herontdekken.

Over Mattel

Mattel is wereldwijd een toonaangevend bedrijf op het vlak van kindervermaak dat gespecialiseerd is in het ontwerp en de productie van kwalitatief hoogstaand speelgoed en consumentenproducten. Mattel creëert innovatieve producten en ervaringen die kinderen speelsgewijs inspireren, vermaken en ontwikkelen. Mattel geeft consumenten de kans om zich via een portfolio van iconische merken te engageren, met inbegrip van Barbie®, Hot Wheels®, American Girl®, Fisher-Price®, Thomas & Friends® en MEGA®, naast andere populaire merken waarvan Mattel eigenaar is of waarvan Mattel een licentie heeft in samenwerking met wereldwijde bedrijven uit de amusementssector.

Het aanbod omvat film- en televisiecontent, gaming, muziek en live-evenementen. Mattel heeft vestigingen in 40 locaties en verkoopt producten in meer dan 150 landen in samenwerking met de ‘s werelds meest toonaangevende retail- en technologie partners. Sinds de oprichting in 1945 is Mattel er trots op een vertrouwde partner te zijn in het verkennen van de wonderen van de kindertijd en om kinderen de kans te geven om hun volle potentieel te bereiken.

*Uitgelichte foto door Faiz Zaki | Shutterstock

Gerelateerde artikelen

Back to top button