About last week 26 – Neefje geboren, afscheid van mijn roots en Cars 3

Elke week denk ik “nou, deze week hebben we niet echt iets bijzonders op de planning staan”. En dan aan het einde van de week blijkt het toch weer best wel druk geweest te zijn! Deze week lopen bepaalde dingen even iets anders dan we hadden gepland omdat we niet wisten wanneer mijn zusje zou gaan bevallen. Dat is inmiddels gebeurd en we zijn trotse oom, tante, neef en nicht geworden van een prachtig klein kereltje :-)

Hoera een jongen!

Ja, de baby is dus geboren! Een dag voor mijn moeder haar verjaardag. Wij zijn dan nog te gast op vakantiepark de Beerze Bulten, samen met mijn ouders. We zijn allemaal helemaal heppie de peppie en willen het liefst meteen langs om kennis te maken met ons nieuwe familielid. Maar we wachten een dagje, dan kan ik de kraammand nog afmaken en mooi inpakken. Kan ik mooi nog even een setje leuke kleertjes uit gaan zoeken, daar heb ik mee gewacht tot de geboorte omdat niemand wist of het een jongen of een meisje zou zijn.

Kennismaken met neefje

De kinderen kunnen natuurlijk ook niet wachten om hun neefje te zien. Als we er eenmaal zijn zouden ze hem het liefst uren achter elkaar knuffelen! Het is echt een cutie; zo klein :-) Het blijft voor de kinderen niet te bevatten. Dikke buik weg en baby in je armen. Huh?

Kraammand

Waar een baby is komt een kraammand! Dat is in ieder geval bij ons zo :-) Hij zit best vol, deze mand. Met veel kleine, handige en leuke dingen. Met de kinderen spreek ik af dat ze samen met mijn zusje en haar vriend al een cadeautje mogen uitpakken. Kinderen en onuitgepakte cadeau’s… dat is en blijft toch lastig :-) Ben je trouwens nog op zoek naar leuke spulletjes om een kraammand mee te vullen? Linda van Mamaliefde.nl heeft een leuke lijst met kraamcadeautjes!

Kraammand - AllinMam.com

Nog een keer hoera, oma wordt 65!

Oma is jarig en om te vieren dat ze 65 jaar wordt hadden we iets leuks geregeld. Onder voorbehoud, want mijn zusje was dus 2 dagen eerder uitgerekend. We hebben dat “leuks” dus even uitgesteld: wat in het vat zit verzuurt niet! Toch? We vieren de verjaardag gezellig met het gezin bij mijn ouders thuis.

Naar de bios: My cousin Rachel

Met een vriendin ga ik naar de film My cousin Rachel. Wij houden er allebei van, van kostuumdrama’s. En ook met deze film zitten we dus goed! Als je van een psychologische thriller houdt dat is deze film een aanrader.

Emma kussens

Vorige week kwamen de kussens van Emma binnen en deze week ben ik een beetje aan het testen. In het Emma kussen zitten verschillende lagen die je van volgorde kan verwisselen maar je kunt er ook een laag tussenuit halen als je het kussen te dik vindt. Op deze manier kun je het kussen eigenlijk een soort van “customizen”. Handig!

Emma kussen binnenkant - AllinMam.com

Louwman museum & persvoorstelling Cars 3

Over 10 dagen komt de nieuwe Cars film in de bioscoop en we worden door Disney uitgenodigd voor een dagje wat in het teken staat van auto’s. ’s Morgens bezoeken we het Louwman museum; een museum wat heel indrukwekkend is, zelfs wanneer je niets met auto’s hebt. In het museum vind je o.a. prachtige exemplaren van rijtuigen die nog gebruikt werden net voor 1900 en de eerste “auto’s”, die rond die tijd werden gemaakt. En natuurlijk een hele grote collectie aan auto’s wat daarna allemaal volgde!

Louwman museum - AllinMam.com

De kinderen krijgen een A4’tje mee met daarop een aantal Cars karakters die ze kunnen zoeken in het museum. We genieten van een lekkere lunch op het Louwman museumplein, waar alles een jaren ’20 uitstraling heeft. De gevels zijn origineel Haags en de winkeltjes erachter tot in de puntjes ingericht.

Met de bus gaan we richting Pathé in Den Haag, aan het Spui, waar allemaal lekkere dingen klaar staan om mee te nemen de zaal in. De film is leuk! Het verhaal in grote lijnen: Bliksem McQueen zijn legendarische race carrière komt ten einde wanneer er een nieuw soort racers op zijn pad komen. Hij kan deze innovatieve racers gewoon niet bijhouden! Maar, hij laat het er niet bij zitten en zet samen met race technicus Cruz Ramirez alles op alles om weer terug in de schijnwerpers te komen.

Er zijn veel hele kleine kinderen mee en op een gegeven moment merk je wel dat die de aandacht wat moeilijk kunnen vasthouden, zeker tijdens bepaalde dialogen in de film. Maar de kinderen rond de 5, 6, 7 en 8 jaar oud lijken aan het scherm gekluisterd! Ik blijf me elke keer weer verbazen met die animatiefilms, hoe “echt” ze het kunnen maken. Ook deze film is weer een prachtig staaltje werk. Na de film krijgen de kinderen een leuke Cars 3 goodiebag en worden we met de bus terug gebracht naar het museum, waar de auto’s geparkeerd staan.

Hier liggen mijn roots…

Ons ouderlijk huis is verkocht, eindelijk! Het heeft jarenlang te koop gestaan en dat komt omdat het een nogal incourant perceel is. Een woonhuis met bakkerij en winkel, gelegen op een vrij groot stuk grond middenin een kleine dorpskern. Ruim 9 jaar lang is het huis verhuurd geweest aan Poolse werknemers en het is behoorlijk uitgeleefd. Toch wilde ik er graag nog een kijkje nemen. Voor mezelf maar ook om de kinderen te laten zien waar ik ben opgegroeid en waar ook opa is opgegroeid; hij heeft hier immers vanaf zijn eerste levensjaar gewoond. Leuk dat de kinderen het ook nog even hebben gezien en ik heb afscheid kunnen nemen van mijn roots :-) De nieuwe eigenaar heeft grootse plannen dus het geeft een goed gevoel het nog even vastgelegd te hebben. Zoals ik het ook in mijn herinnering gegraveerd heb staan…

Turn demonstratie

Mijn lieve tweelingnichtjes van 6 jaar oud zitten sinds 3 maanden op turnen en deze week doen ze mee met een demonstratie. We gaan er naartoe om te kijken; zo leuk! Ze zitten al in de voor-selectie en ik vind het ongelooflijk wat ze allemaal al doen op de brug en op de trampoline. Stiekem zijn we best een beetje trots ;-)

Baby knuffelen

Als we bij mijn ouders zijn betekent dat dat we ook dichtbij ons nieuwe neefje zijn en dat betekent weer: knuffeltijd! De kinderen kunnen niet wachten om hun neefje vast te houden en lieve woordjes in zijn oortje te fluisteren. Hij vindt het allemaal prima, dat getut. Hij laat het lekker over zich heen komen en lijkt alles om zich heen al een beetje in zich op te nemen. Wat wijs kijkt hij al de wereld in!

Als er een baby is heb ik weer een goed excuus om met mijn camera aan de slag te gaan. En dat is natuurlijk het allerleukst in de eerste weken (vind ik dan…). Als het huidje nog gerimpeld is, de velletjes nog aan de voetjes hangen en de nageltjes nog helemaal zacht zijn. Smelt :-)

Baby fotografie - AllinMam.com

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button