Afvallen

Afvallen met iets lekkers

Afvallen | AllinMam.com

Ik beken. Ik doe het, tegen alle adviezen in; élke dag sta op de weegschaal. Meestal twee keer. Soms wel drie keer. En soms twee keer achter elkaar. Ik moet me al zo inhouden met eten, dan sta ik dit mezelf toe. En het geeft een hoop nuttige inzichten; ik kan binnen een minuut een kilo aankomen, mijn pyama weegt 300 gram en om 11.00u ben ik lichter dan om 07.00u. En o ja, ik zie dat het afvallen best goed gaat, af en toe tenminste. Het gaat niet heel snel, maar bij elkaar ben ik inmiddels vier kilo lichter.

Afvallen met iets lekkers

En toen was het St. Maarten. Dat betekent snoep in huis. Als ik de verpakking openmaak komt de geur van mini-Marsjes me tegemoet. Oh, dit is moeilijk! Ik hou me in tot vrijdag. Maar dan gaat het echt niet meer; ik móet er een eten. Gelukkig zijn de mini-Snickers op, anders had ik er daar ook eentje van genomen. Ik sta het mezelf toe. Anders is straks de ellende niet te overzien (lees: vreetbui). En dat is ook hoe ik het wil; afvallen, maar niet te streng. Ik mag best af en toe iets lekkers. Het gaat langzamer, maar ik hoop het op die manier langer vol te houden. Tot nu toe met succes :-)

Elk nadeel heeft zijn voordeel, ook wat betreft afvallen

En dan word ik ziek. Nee, niet van dat mini-Marsje. Van twee weken slecht slapen. Doordat ik al geen goede slaper ben, doordat ik me zorgen maak, doordat Tijn nog steeds heel vroeg wakker is en ’s avonds nachtangst-aanvallen krijgt vanwege de spanningen rond school. Ik heb hoofdpijn, voel me misselijk en krijg er later keelpijn bij. Echt heel ziek ben ik niet, dus ga ik wel werken. Verstandig is het niet, maar ja; verantwoordelijkheidsgevoel hè? Patiënten zouden afgebeld moeten worden, verslagen zullen niet op tijd af zijn en collega’s zouden afspraken over moeten nemen. En dus werk ik. In het weekend komt dan toch de klap: dezelfde symptomen, maar dan erger. Mijn lichaam zegt STOP; nu moet ik het echt rustig aan gaan doen. Vandaag dus niet sporten. Maar wel op de weegschaal. Ik heb namelijk geen honger en dus ben ik aan het afvallen… Elk nadeel heeft zijn voordeel!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button