Peuters/kleuters

Dansen in Artis met All Hail King Julien

Twee weken terug ontvangen we een leuke uitnodiging via de email; King Julien, de eigenzinnige, dans- en praatgrage maki uit de film Madagascar, krijgt een eigen serie exclusief op Netflix en wij zijn uitgenodigd om de première bij te wonen in Artis. Dat laten we natuurlijk niet aan ons voorbij gaan!

netflix première all hail king julien

Bekijk onze video van de première van All Hail King Julien op YouTube!

Het is de dagen vooraf nog een beetje spannend, Ole en Madee kampen beiden weer met veel oorpijn en zijn ook ’s nachts vaak in de weer dus op de ochtend zelf beslissen we pas of we daadwerkelijk gaan. En dat doen we! Papa gaat ook mee en om 13.00u melden we ons in Artis Zoo. Het is meteen al duidelijk waar we moeten zijn, want King Julien (iets groter dan zijn werkelijke formaat en weliswaar in kartonnen uitvoering:-) wacht ons al op, staand onder een palmboom voor de zaal waar later in de middag de première plaats zal vinden. Het is wel koud, er staat een scherp windje! Het wordt al snel gezellig druk met andere mamabloggers en kinderen, die vrolijk rondrennen over muurtjes en trapjes terwijl de ouders warme drankjes krijgen aangeboden.

netflix première all hail king julien

De kinderen krijgen een leuk rugtasje waar King Julien op staat afgebeeld en in het tasje vinden we lekkere dingen als een banaan, een sapje en rozijntjes. Een feesthoedje van King Julien en een toeter ontbreken niet en al gauw wordt er uit volle borst getoeterd op het plein. We worden bij elkaar geroepen voor de korte rondleiding door de dierentuin; heel veel tijd is er niet voor, we worden om 14.00u in de Koningszaal verwacht voor de daadwerkelijke première. De dame die ons rond leidt vertelt ons een hoop over de dieren waar we langs komen, waarbij er extra nadruk wordt gelegd op de dieren die op Madagascar leven.

netflix première all hail king julien

Even later lopen we via de groene loper de Koningszaal binnen en we worden verwelkomt door vriendelijke mensen die de zaal super hebben aangekleed. Wat een leuke sfeer, helemaal in jungle-stijl! Het staat vol met tafeltjes met daarop heerlijke hapjes en in de hoek is een buffet met verse munt thee, taart en andere lekkere dingen.

netflix première all hail king julien

Al snel wordt er verteld dat de kinderen mogen kiezen uit 2 workshops; er kan worden gedanst op de Move it Move it beats van King Julien met choreograaf Vincent Vianen of er kan djembe worden gespeeld. Voor kindjes die dit allebei niet zien zitten is er ook een leuk versierde tafel vol met gekleurd papier waar het inmiddels zo bekende kroontje van King Julien in elkaar kan worden geknutseld. Ole belandt al snel aan deze tafel en nadat Madee samen met papa even heeft mee gedanst met de grotere kinderen komt ze gezellig naast hem zitten om ook te knutselen. Ondertussen genieten wij van de heerlijke high tea hapjes en warme drankjes én kletsen we gezellig met andere aanwezigen.

netflix première all hail king julien

Ongeveer een uurtje later heeft Vincent Vianen met een aantal kinderen een heuse dans-act in elkaar gedraaid en daar gaan we natuurlijk voor zitten! Op stoelen en fatboys kijken we naar de kinderen die op het podium uit hun dak gaan op de muziek van King Julien. En ook de djembe workshop heeft haar vruchten afgeworpen, een betere inleiding voor de première van de serie kun je je niet bedenken. Na de laatste beats komt er een groot scherm naar beneden, wordt het donker en kijken we naar de eerste aflevering van All Hail King Julien. Hij is weer net zo grappig als in de verschillende Madagascar films, ik vind hem gewoon té leuk, die kleine eigenwijze maki en ik moet vooral steeds weer zo lachen om al die gezichtsuitdrukkingen én uitspraken van alle verschillende dieren.

netflix première all hail king julien

Vanaf 19 december zijn de 5 eerste, 22 minuten durende afleveringen van All Hail King Julien te zien bij Netflix. Exclusief! De serie maakt, samen met diverse andere series, deel uit van de groeiende lijst van Netflix-Original series. DreamWorks Animation zal voor het einde van 2016 nog 10 nieuwe series exclusief uitbrengen bij Netflix.

Als dank voor onze aanwezigheid ontvangen we een promotiecode voor een gratis halfjaar abonnement bij Netflix en dat vinden we natuurlijk gaaf!! Meteen als ik thuis kom activeer ik de code en bekijk wat de mogelijkheden zijn. Ideaal om in de hand te kunnen houden waar je kinderen naar kijken op televisie, lijkt me. Voor mij is het allemaal wat nog wat nieuw; onze kinderen kijken nauwelijks televisie, het blijft bij zo nu en dan een filmpje kijken op de Ipad. Maar komende tijd ga ik me begeven in de wereld van Netflix en als ik leuke dingen tegenkom zal ik dit zeker met jullie delen. Ben je nieuwsgierig? Je kunt een account op Netflix.com en vanaf 7,99 per maand onbeperkt kijken naar honderden televisie-series en films.

netflix première all hail king julien

De komende tijd zal King Julien nog behoorlijk aanwezig zijn bij ons in huis; inmiddels hangt er al een foto van hem op een keukenkasje, slingeren de feesthoedjes, toeters en zelf geknutselde kroontjes door de kamer en hangen de rugtasjes aan de kapstok. Feel welcome King Julien, wij vinden je geweldig!

Bekijk onze video van de première van All Hail King Julien op YouTube!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button