Goed gedrag stimuleren met beloningskaarten

Elke ouder weet het eigenlijk wel, je bereikt meer met je kind belonen voor iets wat hij/zij goed doet dan te straffen wanneer er iets gedaan wordt wat niet mag. Maar, hoe pak je dat nu precies aan?

Google naar “beloningssysteem kind” en de meest gezellige afbeeldingen komen voorbij. Beloningskaarten waar stickers opgeplakt kunnen worden, schema’s waar je kruisjes achter moet plaatsen en kleine kaartjes/plaatjes die verzameld kunnen worden.

gastouderland beloningskaarten

Gastouderland speelt hier op in en komt met een eigen set beloningskaarten. De set bestaat uit 5 verschillende beloningskaarten: “goed samen spelen”, “hoera ik kan al op het potje”, “hoera ik kan al op de grote wc”, “ik heb heel goed geslapen” en “eet en drink bingo” ontwikkeld. Ze vertelt hierover het volgende:

“Niet ieder kind luistert naar complimenten of dreigementen. Maar iets concreets in handen geven, zoals een beloningskaart, is tastbaar. En dat tastbare compliment blijkt in heel veel gevallen ontzettend waardevol. Het is belangrijk om het kind in het proces te betrekken door de kaart ergens op te hangen waar het kind het vaak kan zien. Iedere keer als de kaart in beeld komt, weet het kind weer wat de bedoeling is. Kinderen zelf stickers op de kaarten laten plakken motiveren extra! Als extra stimulans is het goed een grotere eindbeloning te geven als de kaart vol is. Denk aan een leuk uitje. Een klein cadeautje of iets lekkers.” 

gastouderland beloningskaarten

De komende weken gaan wij met onze dochter aan de slag met de kaarten voor op het potje en op de wc. Ik ben heel benieuwd of ze er voor te porren is, ze vindt het allemaal nog wel prima. Maar met mooie prinsessenstickers gaat ze vast meewerken heb ik bedacht…

Ben je als ouders aangesloten bij Gastouderland dan kun je gratis een setje van deze leuke beloningskaarten aanvragen. Laat ons weten of jouw kindje net als vele andere kindjes ook zo enthousiast wordt van stickers plakken of kruisjes zetten, we zijn erg benieuwd!

 

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button