Het beste voor je kindje. Maar wat is dat eigenlijk?

Beauty en vooral make-up, daar kun je mij van alles over vragen. Ik maak gebruik van zowel budget als high-end producten. En met high-end bedoel ik richting de Chanels en met budget bedoel ik drogisterij-merken zoals L’Oréal; een high-end product betekent niet per definitie dat het beter is. Maar wil ik wat weten over baby producten, dan vraag ik zelf ook raad aan Google.

Op zoek naar goed babymatrasje

Mijn interesse in make-up begon bij het kijken van YouTube video’s. En vervolgens las ik reviews van verschillende beauty bloggers. Of ik scrolde lekker rond op Google. Ik kocht het betreffende product en probeerde het uit. Maar nu! Als ik vragen heb over baby producten en ik vraag raad aan Google, lees ik verschillende forums en zie ik vervolgens door de bomen het bos niet meer. Na het kijken van YouTube video’s en het lezen van reviews, kan ik het product wel aanschaffen, maar ik kan het niet uit proberen. Dat vind ik heel frustrerend. En straks testen op mijn kleine meid, vind ik een beetje mosterd na de maaltijd. Hoe weet ik of een product goed (genoeg) is voor mijn kind?

Net als nu. Op dit moment ben ik op zoek naar een matrasje. Naast het internet heb ik ook informatie opgevraagd bij familie en vrienden. De één zweert bij het duurste merk zoals Aerosleep en de ander bij bijvoorbeeld Ikea. Met beiden niets mis, maar het gaat wel om mijn kind. Mijn eerste kind en zij verdient het beste wat er is. Wel ben ik te weten gekomen dat ik op de volgende punten moet letten:

  • Afritsbare en wasbare hoes op minimaal 60 graden
  • Dikte van het matras, minimaal 10 cm
  • Materiaal
  • Hardheid/ zachtheid (1-2 cm wegzakken met vlakke hand)
  • Goede ventilatie

Verschillende mogelijkheden dus. Ik ben hier best onzeker over en ik denk er al een tijd over na. Maar nog niemand heeft tegen mij gezegd: “dit matrasje moet je kopen”. Wat ik heel fijn vind, is als een andere persoon die ik vertrouw de keuze voor mij maakt. Lekker makkelijk natuurlijk, maar wel vertrouwd. Ondanks de prijs, wil je de beste voor je kind. Een matras is zó belangrijk voor mijn gevoel, dat ik toch meer research moet doen, dan alleen rondsurfen op zoek naar juiste informatie op internet.

Al die kleertjes! Maar wat is het beste voor je kindje?

Maar ik loop tegen veel meer dingen aan. De hele babywereld is een groot mysterie voor mij. Ook bijvoorbeeld kleding kopen. Je wilt natuurlijk niet dat je kind straks in haar blote kont ligt, omdat je te weinig kleding hebt. En kleding kopen; dat kan ik wel. Naast beauty is mijn interesse in fashion ook heel groot. Alle kleine maatjes zien er zo schattig uit, dat ik die hele collectie wel wil kopen!

Zo kreeg ik al te horen dat ik nu echt wel genoeg rompertjes heb. Dus ik ben laatst gaan shoppen voor kleding als ze rond de twee a drie maanden is. Zag ik toch een gave t-shirts liggen in de sale. Ik heb ze allemaal in mijn mandje gelegd. Maar ja, tegen de tijd dat ze drie maanden oud is, is het nog steeds winter! Dus eigenlijk zijn t-shirtjes met korte mouwen niet zo handig maar aangezien ik rompers genoeg heb doe ik die eronder? Opgelost!

Verder had ik mijn oog laten vallen op een gaaf jasje van polyester met capuchon. Tweezijdig te dragen. Geweldig! Toch kreeg ik het advies om deze te laten hangen. Want een baby van twee a drie maanden ligt voornamelijk in de kinderwagen en met zo’n jas aan ligt het natuurlijk niet lekker. Meer een jasje dus voor als je kindje al kan zitten. Een dik zacht vest is een betere keuze, daar heb je meer aan. Ik had hier nooit over nagedacht, ik vond het gewoon een cool jasje. Spijkerbroekjes, idem dito. Spijkerstof is nogal stug. Ligt dat wel lekker voor zo’n kleine baby?

Al doende leert men

Zoveel dingen waar je aan moet denken en waar je rekening mee moet houden. Gaandeweg kom je er wel achter en ik denk ook dat je het daadwerkelijk moet ervaren. Kan dus zijn dat ik straks de gehele garderobe van de kleine meid op Marktplaats kan zetten. Al met al moet ik in mijn achterhoofd houden dat het voor een baby vooral praktisch en comfortabel moet zijn. Dat staat voorop.

Back to top button