Lifestyle

Over bloggen, onesies en statistieken

Bloggen doe ik met veel plezier op AllinMam.com en aan het einde van het jaar is het natuurlijk tijd om de balans op te maken! Het lijk me leuk om hier het een en ander over te delen met jullie. Wat zijn de best gelezen posts? Aan welke giveaway deden de meeste mensen mee en hoe komen bezoekers op onze website terecht? Kijk mee!

Hoe komen mensen op AllinMam.com terecht?

Hoewel dit wisselt per maand steekt Google er altijd bovenuit; de meeste bezoekers komen op onze website terecht via Google. Twitter komt niet eens in het rijtje voor en ook Instagram zorgt nauwelijks voor verkeer.

Een nadeel van Instagram

Nu vind ik het zelf ook een nadeel op Instagram dat je in de omschrijving onder een foto geen klikbare link kunt plaatsen maar verwijzen naar “link in bio” levert bij ons dus ook nauwelijks iets op. Twitter vind ik zelf een fijn platform maar ook wel erg vluchtig, vooral wanneer je veel mensen volgt vliegen de tweets over je tijdlijn waardoor ik zelf ook nauwelijks doorklik. Afgelopen jaar kwamen onze bezoekers via:

Google: 57.5%
Facebook (desktop): 3.8%
Direct: 14.0%
Blogsociety.Telegraaf: 1.3%
Facebook (mobiel): 11.4%

Best gelezen post

De best bekeken blogpost van 2015 by far is een post over een dieren onesie van Zeeman, we zien veel bezoekers via Google op deze pagina binnenkomen. Deze onesie-post wordt op de voet gevolgd door een andere post over dieren onesies, ook hier komen alle bezoekers via Google. Derde plek in dit rijtje is voor een post over Frozen verjaardagstraktaties, waar bezoekers ook, je raadt het al, via Google komen. Het rijtje wordt aangevuld door een post met Netflix aanraders, een post over de nieuwste Opperdepop van Albert Heijn en de post waar we dit rijtje mee afsluiten is er eentje met informatie en een heel kort filmpje over Heelys shoes.

Best gelezen review

De best gelezen review van 2015 staat nog geen maand online dus ik kan wel zeggen de absolute winnaar in de rubriek reviews: je eigen stiften maken. Gevolgd door een post over de Play and Go opbergzak, een review die al 2 jaar online staat maar nog steeds goed wordt gelezen. Benieuwd naar de giveaway die het meest bekeken werd?

Best gelezen giveaway

Giveaways blijven altijd wat lastig, waarschijnlijk omdat heel het internet er vol mee staat en mensen door de bomen het bos niet meer zien. Zo nu en dan mogen we echt top-producten weggeven en dat merk je meteen aan de bezoekers; de post wordt veel gelezen, gedeeld op social media en er wordt meegedaan. Best gelezen in 2015 is de giveaway waarbij we 4 kaarten voor Disney On Ice mochten weggeven. Dat vonden we zelf ook wel een supergave giveaway en het is echt tof om mensen hier blij mee te maken. 80 mensen waagden een gokje. Aan de giveaway waarbij we een Frozen jurk, schoenen en pruik mochten weggeven deden 86 mensen mee en is de op 1 na best gelezen review van 2015.

Frozen jurk | AllinMam.com

Vanuit welke landen wordt AllinMam.com bezocht?

Daar verbaas ik me vaak over! Zo bevindt 4% van de bezoekers zich in de VS. Zijn dat Nederlanders die daar wonen? Of Amerikanen die via de zoekmachines toch “per ongeluk” op een Nederlandse site terecht komen? Voor het grootste gedeelte worden we bezocht door mensen in Nederland en België:

Nederland: 70.2%
Onbekend: 7.3%
België: 12.8%
Verenigde Staten: 4.3%

Verkeer via social media kanalen

Op dit moment worden we gevolgd door 640 mensen op Facebook, 840 mensen op Twitter, 622 mensen op Instagram en 57 mensen op Pinterest. Als we de percentages van verkeer vanaf deze kanalen naast elkaar zetten ziet dat er als volgt uit:

Facebook: 89.0%
Pinterest: 3.4%
Twitter: 6.9%

Zoals je ziet komt Instagram niet eens in het rijtje voor en doet Pinterest het eigenlijk heel erg goed, verhoudingsgewijs gezien. Ik vind Pinterest ook echt een leuk medium en ik ben zeker van plan daar meer mee te gaan doen.

Bloggen en samenwerkingen

De samenwerkingen zijn gaaf! We mogen mooie producten ontvangen en reviewen en we bezoeken gave events. Zo zijn we trots dat we member zijn van het Netflix streamteam, hebben we al voor 3e keer op rij een prachtige samenwerking gehad met POMPdeLUX en hebben we met heel veel plezier voor het eerst een camera, de Activeon CX getest. Maar we willen ook de samenwerkingen met de kleinere webshops benoemen én de contacten met de pr-bureaus, die voor ons mooie samenwerkingen opzetten. Zonder hen zou het bloggen en dan met name het schrijven over en reviewen van nieuwe producten toch een stuk lastiger zijn…

We hebben zin in 2016, er staan alweer mooie dingen op de agenda dus we blijven er op los bloggen!

Lees ook de update van ons experiment met filmpjes van verrassingseieren uitpakken op ons AllinToys YouTube kanaal!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button