Eten & drinken

In de ban van Afrika. In de ban van chocolade. Of van beiden?

Dat ik fan ben van het Afrikaanse continent is bij veel mensen inmiddels wel duidelijk; ik ben er al diverse keren geweest, ik kan niet stoppen met kijken naar documentaires over het prachtige wild wat er leeft en we sparen om over een paar jaar samen met de kinderen de uitgestrekte savannes te bezoeken. Eigenlijk alles wat met Afrika te maken heeft pakt me; zo ook deze mooie reclame van Côte d’Or.

Het feit dat er een olifant op de verpakking en op de chocolade zelf afgebeeld staat zal één van de redenen zijn dat chocolade van Côte d’Or me altijd erg aantrekt. Maar verder weet ik niet veel over het merk; tijd om een duik in de geschiedenis van Côte d’Or te nemen.

[xyz-ihs snippet=”Cote-dOr”]

Een verwijzing naar de Goudkust

Dat is wat de naam Côte d’Or doet; het verwijst naar de Goudkust, het tegenwoordige Ghana waar veel van de cacaobonen vandaan komen. In 1883 werd het merk gedeponeerd en in 1906 werd het logo geboren, met een olifant, palmboom en 3 pyramides.

In 1935 wordt Côte d’Or echt wereldberoemd, dit heeft te maken met een Wereldtentoonstelling in Brussel. Een witgouden verpakking met daarin 2 chocoladetabletten is dan al jarenlang op de markt. Het duurt niet lang of er worden diverse andere repen geïntroduceerd en zo krijgt ook de nu nog steeds zo bekende Chocotoff een plekje in het assortiment van Côte d’Or.

Concessies doen in de oorlog

Tijdens de oorlog wordt Côte d’Or tijdelijk vervangen door de Congobar, omdat België bezet is en niet aan de specifieke cacaobonen kan komen waarmee Côte d’Or chocolade van gemaakt wordt; pas in 1950 komt de chocolade terug op de markt.

In de jaren daarna brengt het merk nieuwe repen en smaken op de markt en ook de wikkels van de repen veranderen geregeld. Het logo wordt langzaam maar zeker aangepast en inmiddels weet iedereen precies wat je bedoelt wanneer je het over Côte d’Or chocolade hebt; een chocolade die niet meer weg te denken is.

*Dit is een gesponsorde post

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button