Kinderen

Je eigen stiften maken, hoe doe je dat?

Dat vroegen wij ons eigenlijk wel af; hoe doe je dat eigenlijk, stiften maken? Ik kon me er niet echt iets bij voorstellen en ik kon me al helemaal niet voorstellen dat zelfgemaakte stiften lang mee zouden gaan. We namen de proef op de som met de Crayola Marker Maker die we in een gaaf DIY verrassingspakket van Crayola ontvingen.

Crayola DIY pakket

Groot feest als we thuis komen, de postbode heeft een grote doos afgeleverd bij de buren. Ingepakt en wel, mét een grote strik er omheen. Ole en Madee kunnen natuurlijk niet wachten om te beginnen met uitpakken en binnen mum van tijd ligt heel de keuken vol met inpakpapier en bekijken ze wat er nou precies in de doos zit.

In de doos vinden we de dus de Crayola Marker Maker én de Crayola Picture Perfect (hierover binnenkort meer). Na de dozen zorgvuldig geïnspecteerd te hebben besluiten we om de volgende dag aan de slag te gaan met het maken van stiften. Gelukkig hebben de kids vandaag geduld en leggen ze de dozen netjes opzij (en laten de rotzooi natuurlijk liggen).

Crayola marker maker en picture perfect review | AllinMam.com

Een dag later kunnen ze nog net de tijd vinden om een broodje te eten als Ole uit school komt en dan staan ze in de startblokken. Kom maar op met die stiften! Ik begin met het lezen van de gebruiksaanwijzingen want dit kan niet anders dan héél ingewikkeld zijn. Maar al snel kom ik er achter dat het eigenlijk heel simpel is. Je hebt een aantal onderdeeltjes voor de stiften, 3 flesjes met inkt en de binnenkant van de stift waarin de inkt wordt opgezogen. Aan de hand van een kleuren-mengkaartje kun je precies bepalen welke kleur je wilt maken.

Crayola marker maker en picture perfect review | AllinMam.com

We zetten alles startklaar en het mengen kan beginnen. Om beurten mogen ze kiezen welke kleur ze willen maken en de eerste keer is het wel meteen morsen wanneer Ole het staafje iets te enthousiast in het buisje met inkt doopt. Niet duwen dus, maar gewoon er in laten zakken. Tip! De achterkant van de stift klik je stevig op de houder door op het hendel te drukken waarna je de stift ondersteboven in 1 van de houders zet. Je kunt meteen door met de volgende stift en dat is natuurlijk wel handig met ongeduldige kids!

Meteen na de laatste stift worden de doosjes ingekleurd en ondertussen plak ik de bijgeleverd stickers op de stiften. De kleur komt nl. anders op papier dan wat je zou verwachten. Tip: kleur een stukje op de sticker ipv de kleurnaam er op te zetten. De stickers zijn wel glad dus dat heeft even de tijd nodig om te drogen, maar het zorgt er wel voor dat ze gemakkelijker de juiste kleur kunnen pakken.

Crayola marker maker en picture perfect review | AllinMam.com

Eerlijk gezegd had ik een beetje mijn bedenkingen bij het zelf maken van stiften. Zullen wel snel op zijn of uitdrogen, de puntjes zullen wel snel pluizig worden maar niets van dit alles. De punten zijn heel fijn en ik heb, weken later, nog geen pluisjes gezien. Ook zijn de puntjes nog helemaal in vorm en dat is best bijzonder aangezien Madee met brute kracht elke dag aan het kleuren is! Enige nadeel is dat ze de dop er niet zelf op krijgt, die moet je echt even goed door duwen.

Crayola Marker Maker navulling

En dan zijn ineens de stiften op! Niet “op” in de zin van geen kleur meer afgeven maar “op” in de zin van geen onderdeeltjes meer om nieuwe stiften te maken. Daar is natuurlijk over nagedacht en dus is er de Crayola Marker Maker navulling, waarmee je weer 12 nieuwe Crayola stiften kunt maken. Bij ons staat de navulling al op de lijst voor Sint, de Kerstman en voor de verjaardagen :-)

[bol_product_links block_id=”bol_58501f175e9a5_selected-products” products=”9200000031659396,9200000031659346″ name=”crayola” sub_id=”” link_color=”D4339C” subtitle_color=”E0E0E0″ pricetype_color=”827A80″ price_color=”D4339C” deliverytime_color=”827A80″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”586″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button