De dromenfee, ze komt elke nacht langs

Papa en Ole hebben zo hun eigen ochtend ritueel. Meestal als papa onder de douche staat of net klaar is met douchen wordt Ole wakker, rond een uurtje of 8. “Papa, papa” klinkt het dan uit zijn kamer. “Ole, ben al je wakker” roept papa dan als hij de trap op loopt. “Ja!” Hij zit nog steeds in zijn “ja” fase, op alle vragen die je hem stelt kijkt hij je aan en antwoord “ja”.

De dromenfee, ze komt elke nacht langs

Als papa de deur open doet is het “he!” Ole zijn manier van goedemorgen zeggen. Hij wijst dan eerst al zijn beestjes aan die naast zijn bed staan en de laatste tijd slaat hij dan ook nog met zijn handje naast zich op het matrasje, want dan moet je naast hem komen zitten. Dat gaat natuurlijk niet passen, wat we hem dan vertellen, en hij lijkt het te bevestigen met “ja”. “Zo, geef het speentje maar aan papa, en het schaapje ook, die zijn er alleen met slapen”.

Samen met papa doet hij dan het gordijntje omhoog en kijkt even naar buiten. Ole wrijft nog even in zijn oogjes. “Oh” zegt hij tegen papa. “Je hebt allemaal zandjes in je oogjes, is de dromenfee langs geweest?” “Ja!” roept hij enthousiast. “En heeft de dromenfee allemaal zand ik je oogjes gestrooid zodat je ging slapen?” “Ja!” “Kom, gaan we even naar mama toe”. Als papa Ole naast mama zet begint Ole meteen een paard te immiteren. “Hihihihihihihi, klik-klik-klik” “Heb je over de paardjes gedroomd?” “Ja!!!!” roept hij nog harder dan zojuist. “En heb je gedroomd dat je op de paardjes ging rijden?” “Ja!!!” “Dat is leuk” “Ja….” Dat zijn alweer een hoop ja’s in korte tijd.

Zo, nu eerst wassen en een boterham eten.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Tags
Back to top button