Eerste levensjaar bijhouden in Disney baby invulboekje

Net bevallen, druk met alles rondom de baby en toch knaagt er iets… ik wil de eerste weken van mijn kind bijhouden! Tijdens mijn zwangerschap heb ik 9 maanden lang een dagboek bijgehouden, daar had ik toen genoeg tijd voor. Nu is het anders. Nu is het druk, met een baby in huis. Ik ben blij als ik kan ontbijten of een lunch voor mezelf kan klaarmaken, laat staan dat ik een dagboek kan bijhouden! Mede daarom had ik nog geen dagboek gekocht. Maar toch miste ik meteen de mogelijkheid om de eerste weken en eerste mijlpalen vast te leggen. Toen mij dus gevraagd werd of ik het Disney baby invulboekje ‘baby’s eerste jaar’ van Uitgeverij ImageBooks wilde ontvangen zei ik volmondig ja!

Disney baby invulboekje

Het is een leuk blauw boekje met tekeningen van Winnie the Pooh. Er zijn twee varianten; eentje voor meisjes en eentje voor jongens. Uiteraard hebben wij de jongens variant ontvangen :-) Wat meteen opviel was de mooie harde kaft van het boekje, lekker stevig. Dat het stevig is komt ook omdat het mooi ingebonden is. En dat komt goed uit want het boekje moet natuurlijk vele jaren mee kunnen! Ook de bladzijden voelen stevig aan.

Op de eerste bladzijden kun je de gegevens van je kindje invullen. Hoe de geboorte verliep en wie zijn papa, mama, familie en huisdieren zijn. Wat ik heel leuk vind is dat het geschreven is gezien vanuit het kind.

Disney “baby’s eerste jaar” invulboekje voor baby | €12,50

Er is ook ruimte om in te vullen wie er op kraambezoek is geweest en wat ze cadeau hebben gegeven. Leuk om dat in te vullen, dat had ik nooit van mezelf gedacht!

Hierna volgen bladzijden waar je per week in kunt vullen hoe de week verliep. Hoe je kindje drinkt, slaapt en of hij/zij veel huilt. Of je kind een speentje heeft, hoeveel hij/zij weegt etc. Na 4 weken kun je alles per maand bij gaan houden. Per week/maand is er ruimte voor een foto. Hoe verder je in het boek komt hoe meer meer je dichterbij de eerste verjaardag komt. Maar ook bij het eerste sinterklaasfeest en het eerste kerstfeest! Bladzijden waarop je kunt invullen wat het favoriete speelgoed is kom je tegen en ook het doorkomen van tandjes wordt niet overgeslagen, evenals de eerste vakantie.

Al met al vind ik het een leuk boekje om op deze manier het eerste jaar bij te houden. De eerste weken is het wel druk en moet ik echt een gaatje vinden, maar als ik het dan heb ingevuld ben ik blij dat ik het gedaan heb, vooral wanneer je het daarna (en later) weer terug kijkt. Wat ik wel meteen miste en daarmee misschien een tip voor eventueel volgende edities: een lintje wat je tussen de bladzijden kan leggen zodat je meteen naar de pagina kunt waar je gebleven was met invullen.

Disney knisperboekje

Het Disney knisperboekje ligt nog in de kast, daar is mijn kindje nog iets te jong voor: hij kan nu nog niets vastpakken. Maar als die tijd komt, geef ik hem het knisperboekje zeker. Ik ben benieuwd of het zijn aandacht trekt: Het boekje heeft nogal vale kleurtjes ipv felle kleurtjes. Baby’s vinden felle kleurtjes over het algemeen het meest interessant, zo kunnen ze de kleur rood als 1 van de eerste kleuren waarnemen. Het boekje heeft aan de rugkant een handvat waar de kindjes het boekje goed mee kunnen vasthouden, al voelt het boekje daardoor wel meteen een stuk zwaarder. Mijn inziens had het boekje er aantrekkelijker uit gezien als er felle kleurtjes waren gebruikt. Wanneer de figuren gedrukt zijn in fellere kleur op een wat lichtere achtergrond geeft het veel meer contrast en daar kijken baby’s over het algemeen eerder naar. De jongens variant van het knisperboekje is met Teigertje, de meisjes variant is met Winnie the Pooh.

Disney knisperboekje in meisjes- en jongens variant | €18,99

*Deze producten hebben wij opgestuurd gekregen van de uitgever / bevat affiliate linkjes

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button