Disney On Ice presents Silver Anniversary 2015

Bij ons thuis wordt er regelmatig naar films van Disney gekeken en ik kan niet ontkennen dat Frozen nog steeds veruit favoriet is. Niet alleen op televisie is Disney veel aanwezig, zo struikel ik geregeld over Cars autootjes die netjes in rijen staan opgesteld en wordt de Elsa jurk door Madee veelvuldig gedragen. Dat is dan ook het eerste wat onze grote Elsa-fan vraagt als ze hoort dat we naar Disney On Ice gaan; komt Elsa ook? En mag ik dan mijn Elsa jurk aan? Ze kan niet wachten en kijkt er weken lang naar uit:

Disney On Ice

Voor het eerst in ons leven (ja, wij alle 4 :-) gaan we naar Disney On Ice. We hebben 5 toegangskaarten dus we vragen oma mee. Die vindt het “enig!” en tussen de kids ingepropt op de achterbank van de auto rijdt ze met ons mee richting Utrecht. Madee valt al snel in slaap (prima, dan kan ze er zo weer tegenaan!) maar zodra we geparkeerd hebben springt ze vol adrenaline de auto uit, in Elsa jurk uiteraard. We zijn lekker op tijd en eten op een volstromende tribune een paar broodjes op.

25 jaar Disney On Ice in Europa

De voorstelling van vanavond is speciaal, want Disney On Ice bestaat in Europa 25 jaar. Een spetterende show volgt waarin Minni, Mickey, Goofy en Katrien op reis gaan, ons mee nemen en “stoppen” bij een aantal van de grootste Disney krakers. Zo zien we de Lion King, Peter Pan, de kleine Zeemeermin en natuurlijk Frozen. De kostuums zijn prachtig en ook de decorstukken maken indruk. We maken een korte video impressie.

Disney On Ice toegangskaarten

Disney On Ice is nog t/m 26 december in de Utrechtse Jaarbeurs te bezoeken en daarna van 28 t/m 30 december in de Amsterdamse RAI. Drie keer per dag dansen Elsa, Peter Pan en Ariël samen met hun vrienden en vriendinnen rond op het ijs. Toegangskaarten voor Disney On Ice zijn nog steeds te koop, vanaf €25,00 per stuk. Kinderen tot 2 jaar kunnen bij ouders op schoot zitten en mogen de voorstelling gratis bezoeken.

Praktische tips bij bezoek aan Disney On Ice

Het is niet koud in de hal, wat je misschien wel zou denken als je aan ijs denkt. Veel mensen houden wel hun jas aan maar dat is dan meer door gebrek aan ruimte om jassen neer te leggen. Meisjes kunnen hun mooiste verkleedjurk aantrekken; je ziet meer meisjes mét dan zonder Anna- of Elsa jurk. De zaal is een uur voor aanvang van de show open, wij vinden het wel prettig dat we al zitten voor de hele meute binnen komt en hun plekje op zoekt. Er is geen controle van tassen en veel mensen hebben zelf broodjes en drankjes mee.

Uiteraard is er veel te koop, maar qua eten vooral popcorn, snoep en wat fastfood. Merchandise is zoals verwacht op zo’n evenement volop aanwezig, van t-shirts tot lichtgevende zwaarden en van knuffels tot plastic Olaf-petjes, wat je maar kunt verzinnen. Er is ook gelegenheid om op de foto te gaan samen met Elsa in Frozen sfeer en ook kleurboeken en magazines zijn te koop. Het is allemaal niet goedkoop, zo zie ik Olaf knuffeltjes staan voor €23,00 en kost een bak popcorn €10,00 (maar deze is dan wel echt mega!). Wat uitrijkaarten betreft: koop deze vóór aanvang van de show of loop na de show even de andere kant op, richting hal 3. Daar staat, in tegenstelling tot in hal 1 en buiten bij de parkeerautomaten, geen gigantische rij.

Nog geen plannen? Gaan!

Heb je nog geen concrete plannen tijdens de feestdagen of zoek je nog een leuk uitje tussen kerst en oud & nieuw? Hier ga je geen spijt van krijgen. Leuk voor de kids maar zeker ook voor jezelf, wij hebben genoten. En dan vooral van hoe we de kinderen zien genieten; zó lief, die blije gezichtjes! Daar doe je het voor. Toch?

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button