Een bezoek aan LEGO world

Vandaag is de dag waar al weken naartoe is geleefd door Ole en Madee, we gaan naar LEGO world! We hebben 4 toegangskaarten ontvangen voor dit grootse, jaarlijkse evenement en dús gaan we met het hele gezin richting Utrecht. Geduldig moeten de kids wel zijn (ik ook trouwens) want het is echt een chaos in het verkeer zodra de bordjes “jaarbeurs” in zicht komen.

Aangekomen op de plek van bestemming weten ze niet hoe snel ze de auto uit moeten springen op weg richting de ingang. Het valt enorm mee met de drukte buiten, maar binnen staat een behoorlijke rij. We brengen eerst de jassen naar de garderobe en als we ook nog even langs het toilet gelopen zijn is de rij ineens verdwenen. We laten de toegangskaartjes zien en hoppa, we zijn binnen!!!

Meteen maar even op de plattegrond kijken want ik heb echt geen idee waar we het beste als eerste naar toe kunnen. “Mam! Ik zie Starwars! Ik wil naar Starwars!” “Nee mama, daar, kijk daar, daar kun je zelf bouwen!” De kids zijn hyper en we moeten uitkijken dat ze niet beiden een andere kant oprennen. Handig, die polsbandjes met telefoonnummer! Maar dan moet je ze wel om doen grrrrr… We besluiten eerst naar het achterste gedeelte te lopen waar we LEGO Ninjago en LEGO Friends vinden. Meteen gaan we bouwen, met zó veel blokjes voor je neus kun je er gewoon niet langs lopen zonder iets in elkaar te zetten.

Als de mannen verder bouwen wil Madee geschminkt worden en we sluiten aan in de rij die, nadat we klaar zijn, ongeveer verdriedubbelt is qua lengte. Er wordt gedanst op het podium en kinderen staan heerlijk mee te swingen, er worden parcours afgelegd op springkussens met klimwanden en we zien kinderen ijverig een estafette afleggen. Té leuk! Maar je moet je wel een beetje op de drukte instellen :-)

Een bezoek aan LEGO world | AllinMam.com

Aan het einde van deze hal wordt druk gebouwd aan de hoogste LEGO toren; een recordpoging. Kinderen bouwen aan de diverse losse delen die stuk voor stuk naar buiten worden gedragen waar het vervolgens met een kraan omhoog wordt gehesen om het bovenop het tot dan toe hoogste punt te plaatsen. Imposant! En dat allemaal gemaakt van die heel kleine LEGO blokjes… Een mooi initiatief dat LEGO neemt naar aanleiding van haar 15-jarig bestaan en waarmee ze 1000 euro voor elke gebouwde meter doneert aan SOS Kinderdorpen.

Na veel gebouw, geklim en rondgekeken te hebben ploffen we even neer aan een tafeltje om te lunchen. De grond ligt hier bezaaid met ini-mini legoblokjes die uit de LEGO douche zijn komen vallen. Ole en Madee willen niet onder de douche, jammer, maar ze gaan direct na de lunch heel enthousiast aan de slag om alle steentjes bij elkaar te zoeken. Tja, dat opruimerige zit er nu eenmaal in. Hadden ze dat thuis ook maar.

We bezoeken Star Wars waar we niet lang blijven, de kids vinden het een beetje spooky zo in het donker. In de LEGO Technic hal kijken we naar alle imposante en bewegende bouwwerken en voertuigen en zijn vooral onder de indruk van de lange baan met de kleine balletjes. Meters, maar dan ook meters lang opgestelde bewegende objecten die balletjes aan elkaar doorgeven. Mooi om te zien! Grappig ook om de mannen te zien die hierbij staan en met veel enthousiasme vertellen over wat we zien, echte LEGO diehards zou ik zeggen waarbij ik me een voorstelling maak dat zij zo’n 50 jaar geleden al van alles in elkaar zetten met al die kleine steentjes.

Een bezoek aan LEGO world | AllinMam.com

We duiken weer even in de hopen met LEGO blokjes en bouwen weer raak. Ouders bouwen samen met kinderen de mooiste dingen en je kunt je kunstwerk inleveren om kans te maken op mooie prijzen. We doen nog een poging om de Taj Mahal na te bouwen die we op de wereldkaart plaatsen, helemaal trots zijn we! Teleurstellend voor de kids dat het een half uur later, als we langs lopen, blijkt dat het vernield is “maar ja” leggen we uit, “de steentjes zijn van niemand en iedereen mag ermee bouwen.” Er wordt genoegen mee genomen :-)

Een bezoek aan LEGO world | AllinMam.com

We speeddaten nog met een aantal bloggers (best lastig om elkaar te lokaliseren in de drukte en het is er zó groot!) en dan is het toch alweer tijd om naar huis te gaan. Nog een uurtje rijden en om 18.00u staat er weer iets anders in de agenda gepland… Omdat we niets hebben ingeleverd om mee te dingen naar een van de prijzen poseren we nog even bij de imposante beker van LEGO, jammer he Madee maar die kan niet mee naar huis!

Een bezoek aan LEGO world | AllinMam.com

Je kunt LEGO world nog bezoeken t/m 27 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht, van 10.00u tot 17.00u. Tickets kosten €19,50 (incl. servicekosten) wanneer je ze online koopt en aan de kassa kost een ticket €25,00. Hou rekening met de volgende kosten: dagkaart voor parkeren €14,00, kosten garderobe €1,50 per jas. Fijn is dat je eigen eten en drinken mee mag nemen, hier zijn speciale “picknick-plekken” voor ingericht. Ideaal! Wij waren wat slecht voorbereid en hadden niets mee, maar de pannenkoeken zagen er goed uit en de patatjes, kroketten en broodjes Unox waren heerlijk én heel betaalbaar (€13,95 voor 3x broodje kroket, 1x broodje Unox en 2x friet met allerlei sausjes).

Wat een superleuke dag! Een aanrader wanneer je thuis LEGO fans hebt en zelfs als je geen fan bent is het leuk om zóveel LEGO blokjes bij elkaar te zien. Want zeg nou zelf; hier kan toch niemand vanaf blijven?

Een bezoek aan LEGO world | AllinMam.com

Gerelateerde artikelen

Back to top button