Terug in het ritme na de vakantie: gezond eten

Drie heerlijke weken hadden we in Oostenrijk: we hebben prachtige dingen gezien, veel gewandeld, superleuke kinderactiviteiten ondernomen en lekker gegeten. Vooral wat betreft dat lekkere eten is het nu weer terug in het gareel proberen te komen. Iedere ouder zal het herkennen: op vakantie laat je gewoon de teugels lekker vieren. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de kinderen! Snoep in de auto, elke middag een bakje met chips, tussen de middag vaak al friet met kipnuggets en doe eens gek, ’s avonds pizza. O heb je liever weer kipnuggets met friet? Prima hoor! En dan vergeet ik de ijsjes nog, die kwamen ook bijna elke dag voorbij.

Terug in het ritme te komen

Ik vind het best lastig om weer terug in het ritme te komen. Niet zozeer voor mezelf, maar wel voor de kinderen. Deze week is het hier nog vakantie en ze lijken weinig moeite te hebben met het voortzetten van het vakantie-eet-patroon. “We kunnen vanavond toch wel pizza eten?”, “Huh, waarom hebben we geen witte broodjes meer?”, “Ik mag altijd 2 keer chocopasta op mijn broodje!” Op vakantie eet je nu eenmaal andere dingen dan wanneer je thuis bent maar dat lijkt er bij de kids niet in te gaan. De vakantie in Oostenrijk lijkt een eeuwigheid te hebben geduurd en het is alsof ze gewoon niet weten hoe ze daarvoor aten… Zou het weer goed komen zodra ze naar school gaan?

Tips, tricks en recepten voor het gezin

Dat meer gezinnen met bovenstaande te maken hebben lijkt Actify opgemerkt te hebben! Vier weken lang gaan zij in de Actify Your Family facebookgroep in samenwerking met Claire van den Heuvel (van de Easy Peasy kookboeken) gratis tips en leuke opdrachten geven over gezond eten met het gezin. In de groep zal niet alleen Claire actief zijn: ouders en verzorgers zijn welkom om mee te doen en mee te denken, tips te geven en ervaringen uit te wisselen. Ik heb me al aangemeld en samen met mij meer dan 150 andere ouders. Kun jij ook wel wat hulp gebruiken op het gebied van gezond eten met je gezin? Meld je dan aan voor de Actify Your Family facebookgroep. Het programma start 14 september maar je bent uiteraard nu ook al welkom om lekker mee te lezen en/of ervaringen uit te wisselen.

Gratis Actify MaaltijdMatch app

Vanuit de Facebookgroep zal door Actify en Claire veel verwezen worden naar de Actify MaaltijdMatch app die je gratis kunt downloaden. In deze app vind je allerlei makkelijk te bereiden gezonde lekkere recepten, kun je boodschappenlijstjes maken en meer lezen over bewegen en goed slapen. De app is zowel voor Apple gebruikers als voor Android gebruikers te downloaden.

De wienerschnitzels met friet, de Apfelstrudel met vanillesaus en de Kaiserschmarrn met bergen poedersuiker: ik laat ze achter me. Ze waren heerlijk en ik heb er van genoten! Nu heb ik helemaal zin me te laten inspireren door Actify, Claire en andere mensen in de Facebookgroep. Kom je ook een kijkje nemen?

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Actify

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button