HelloYOOP maakt kinderen bewuster van wat gezond is

Een virtueel huisdiertje wat op je telefoon in leven gehouden moet worden: dat is HelloYOOP! Tenminste, zo heet de app waarin het huisdiertje leeft. HelloYOOP leert kinderen op een makkelijke en leuke manier dat het belangrijk is om gezond te eten, goed te slapen en voldoende te bewegen.

Zorgen voor HelloYOOP

Het virtuele huisdiertje (we noemen hem nu YOOP maar kinderen kunnen hem zelf een naam geven) vraagt heel de dag door om aandacht. Wanneer je vergeet om YOOP te laten ontbijten ontvang je vanzelf een melding. Uiteraard kun je zelf ook instellen of je die meldingen wilt ontvangen of niet. YOOP kan van alles eten: groenten, fruit, brood, melk en ook andere (soms iets minder) verantwoorde dingen. Voor alles wat gezond en verantwoord is ontvang je punten. Met deze punten kun je dan weer eten, drinken en accessoires kopen voor YOOP. Dit zelfde geldt voor goed slapen, wassen, aandacht geven en YOOP meenemen wanneer je naar buiten gaat om te bewegen, want ook daar krijg je punten voor. Op deze manier blijft YOOP in leven en dat is natuurlijk wat we willen :-)

Goede speluitleg voor HelloYOOP

Voor kinderen kan de app er in eerste instantie misschien iets ingewikkeld uitzien. Maar, YOOP geeft na het (eerste keer) openen van de app uitgebreid uitleg over hoe hij in leven moet worden gehouden. Hij vertelt hoeveel hij wil drinken en eten op een dag en wat hij nodig heeft om zich niet te vervelen. Ook laat hij zien waar de “panic” knop voor is: handig wanneer je je moeilijk kunt beheersen om iets lekkers te pakken! De speeluitleg kan op elk moment weer worden aangeklikt, dus als je even de weg kwijt bent: geen nood! YOOP weet raad :-)

HelloYOOP op eigen smartphone of bij ouders?

HelloYOOP is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, geeft de ontwikkelaar van de app aan. Maar ja, niet alle kinderen van 8 jaar oud hebben al een eigen smartphone natuurlijk! Mocht je het toch een leuke app vinden voor je kinderen dan kun je de app natuurlijk bij jou op je telefoon zetten, zodat je kind dan een aantal keren per dag YOOP eten en drinken kan geven. Misschien moet je zelf af en toe even bij springen om te voorkomen dat YOOP het loodje legt :-) De app is trouwens niet alleen leuk voor kinderen; ook volwassenen zijn er enthousiast over. Het maakt dat je bewuster met je eten en bewegen bezig bent.

HelloYOOP is gratis te downloaden in de APP Store voor IOS en in de Play Store voor Android.

Win een Wiko Jerry smartphone

Wij mogen onder onze lezers een Wiko Jerry verloten: een smartphone die juist voor kinderen heel geschikt is. Makkelijke interface, geen hele ingewikkelde menu’s waar je lang moet zoeken naar diverse instellingen… ideaal. Met een eigen smartphone kunnen kinderen YOOP goed verzorgen, aandacht geven en in leven houden!

Wil jij kans maken op de Wiko Jerry? Laat dan hieronder een reactie achter voor wie je deze smartphone zou willen winnen en hoe oud hij of zij is. Op 12 september maken we de winnaar bekend. Vergeet niet om ons te volgen op Facebook en van ons Facebookbericht delen worden we natuurlijk altijd heel blij :-)

Winnares bekend!

De winnares van de Wiko Jerry is bekend! Kijk snel op de pagina met winactie winnaars of jij de gelukkige bent :-)

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Wiko en HelloYOOP

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button