Beauty

Hoe verzorg ik nu mijn huid en hoe gaat dat straks?

Beauty staat hoog boven aan mijn lijstje. Al jaren ben ik een make-up addict en een goede verzorging van mijn huid vind ik heel belangrijk. Zeker nu ik zwanger ben, vind ik goede verzorging een must. Je lichaam is zo aan veranderen en van extra verzorging knapt mijn lichaam echt op. Elke ochtend sta ik ongeveer een kwartier voor de spiegel om me mooi te maken voor de dag. Ik heb in totaal zeker 30 minuten nodig, van uit bed gaan tot aan de laatste finishing touch. IJdel ben ik niet echt, maar het zit er zo ingebakken dat het een gewoonte is geworden. Overigens durf ik ook prima zonder make-up de deur uit te gaan.

Een goede verzorging van je huid

Wat betreft mijn huid is voorkomen is beter dan genezen, als ik mijn huid nu goed verzorg dan heb ik daar later baat bij. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik geen moeilijke huid heb, maar de laatste jaren gebruik ik verschillende crèmes voor mijn gezicht en lichaam. Veel afwisselen en niet te lang bij een merk en/of soort crème blijven, ik heb namelijk gehoord dat als je te lang bij 1 soort crème blijft, je huid er “immuun” voor wordt en dat de werking ervan geen nut meer heeft.

Gezichtsverzorging

Op dit moment gebruik ik een high-end merk als gezichtsverzorging. Een ingrediënt wat er in crème voor mijn gezicht in moet zitten is spf. Of het nu zomer of winter is, je huid moet gewoon beschermd worden tegen de uv-stralen, daar pluk je later echt de vruchten van. Als nachtcrème gebruik ik een hydraterende crème met weinig poespas. Het is geen “echte” nachtcrème. Maar mijn extraatje is dat ik een druppel vitamine E olie toevoeg aan de crème, wat rimpels schijnt te verminderen.

Reinigen van de huid

Als reiniging voor mijn gezicht gebruik ik reinigingsdoekjes. Deze doekjes schijnen wel slecht voor je huid te zijn, maar ik reinig nog na met een wattenschijfje en micellair water (reinigingswater; soort reinigingsmelk en tonic in een). Onder de douche gebruik ik een reinigingsborstel met een milde cleanser (gezichtsreiniger). Het fijne hiervan vind ik dat het een alles in een is. Je gezicht wordt goed gereinigd, je huid wordt “gemasseerd” en het zorgt voor een goede bloedsomloop.

Bio-oil tegen striae

Mijn lichaam verzorg ik minder goed dan mijn gezicht. Misschien omdat het minder zichtbaar is. Wel gebruik ik vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was Bio-oil. Ik smeer mijn buik zowel ’s ochtends als ’s avonds in en tot op heden heb ik nog geen striae.

Douchen, lange of korte sessie?

Ongeveer twee keer in de week heb ik een lange douche sessie; dan was ik mijn haren en gebruik ik een haarmasker. Ook scrub ik mijn hele lichaam. Daarna gebruik ik een voedende bodybutter om mijn hele lichaam mee in te smeren. Voor mijn gezicht gebruik ik dan een speciale gezichts-scrub of een reinigingsborstel. Ik gebruik nooit beiden tegelijk. Mijn lange douche sessie duurt ongeveer 20 minuten, een heel groot verschil met andere dagen waarop ik heel kort onder de douche sta. Dit noem ik mijn korte sessie en dan ben ik echt wel binnen 10 minuten klaar.

Kokosolie: niet alleen voor in de keuken

Een goedkope multifunctionele musthave in mijn badkamer is kokosolie/vet. Kokosolie kan je zowel in je keuken als in je badkamer gebruiken; ik gebruik het vooral in mijn badkamer. Kokosolie schijnt tot de gezondste vetten op aarde te horen en is goed voor je huid. Mijn benen zijn nogal droog en als ze extreem droog zijn en even een boost nodig hebben dan smeer ik ze in met kokosolie. Ook gebruik ik het als masker voor mijn haren; die gaan er enorm van glanzen!

Full-face of snelle make-up

Als ik voor een full-face make-up ga dan gebruik ik een vloeibare foundation en concealer voor de donkere kringen onder mijn ogen. Ook teken ik mijn wenkbrauwen bij en voor mijn wangen en jukbeenderen gebruik ik bronzer, blush en highlighter. De lippen worden eerst verzorgd met een lipbalsem. In de trein op weg naar werk, werk ik mijn lippen bij met een lipgloss of lippenstift en aangezien ik wimperextensions heb gebruik ik geen mascara. Sta ik wat later op dan gepland dan gebruik ik wel een concealer en een poederfoundation. Op de wangen snel een bronzer en mijn wenkbrauwen doe ik dan ook even snel; eigenlijk ga ik nooit zonder getekende wenkbrauwen de deur uit.

Hoe gaat dat straks, met een kindje?

Vaak hoor ik van moeders dat ze weinig tijd hebben om zichzelf te verzorgen. Ik vind dat jammer om te horen maar wel begrijpelijk. Maar met een verzorgings- en/of make-up routine, kun je zo snel een goede boost geven! Het hoeft echt niet veel tijd te kosten. Ik hoop dat ik straks, als mijn kleine meid er is, mijn routines erin kan houden. De verzorging is goed voor mijn lichaam en gezicht en een lippenstiftje kan je een opkikker en zelfvertrouwen geven. Ik voel me daardoor veel beter en dat straal je dan ook uit.

*Deze routine en producten werken voor mijn lichaam en gezicht. Dit betekent niet automatisch dat het voor jou ook werkt en goed is, iedere huid is anders. Ga voor advies naar een professional.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button