Eens een keer iets anders op brood, maar wat dan?

Alhoewel wij het thuis naar mijn gevoel helemaal niet zo heel gek doen (vergeleken bij veel andere gezinnen) zijn er toch wel wat dingen waar ik tegenaan loop. Variëren blijkt in de praktijk toch best wel lastig, helemaal wanneer je weer terug bent in school/werk ritme. Ik doe op maandagochtend de boodschappen voor heel de week en ik merk dat ik toch meteen weer mijn standaard riedeltje afga in de supermarkt.

Variëren met avondeten

Zo zijn mijn kinderen echt geen slechte eters maar ze hebben wel voorkeur voor bepaalde gerechten en daar eten ze dan ook heel goed van. Gevolg: deze maaltijden komen vaker op tafel dan maaltijden die ze minder goed eten. Zo nu en dan heb ik een periode dat ik experimenteer met nieuwe gerechten, soms wel een aantal dagen achter elkaar. Of ik laat eens een maaltijdbox komen, waar ook niet echt standaard maaltijden in zitten. Vinden de man en ik heerlijk maar de kinderen zijn meestal minder enthousiast! Daarna volgen dus meestal een aantal dagen dat de (inmiddels bijna saaie) maaltijden weer op tafel komen die zij goed eten. Ik zou dus heel graag tips krijgen voor meer variatie tijdens het avondeten en dan niet alleen voor ons, maar zeker ook voor de kinderen.

Eens een keer iets anders op brood?

Hetzelfde geldt eigenlijk voor beleg op brood. Eet ik zelf geregeld kwark of een omelet ’s morgens, de kinderen eten ’s morgens en tussen de middag brood. Ze willen niet anders! Ik hoef niet aan te komen met havermout en ook niet met bijvoorbeeld een roggebroodje voor de afwisseling. Een omelet? “Getver!” krijg ik te horen wanneer ik het voorstel.

Door brood ’s morgens en ’s middags met daarop hetzelfde beleg lijkt het zo nu en dan een beetje eenzijdig te worden. Weer die pindakaas, weer die smeerworst, weer die kaas. Ja, ik probeer weg te blijven bij de chocopasta, de jam en de hagelslag. Veel te veel suikers! Maar ja, hoe zit dat dan met smeerworst en die kaas, daar zit toch weer veel zout in?

Broodbeleg vind ik echt moeilijk, het voelt vaak als kiezen tussen 2 kwaden. Ik weet het: Hummus! Dat is verantwoord. Maar ja, dat gaat er dus niet in :-)

Doe mee met Actify Your Family

Tips over bovenstaande hoop ik te krijgen vanaf 14 september in de Actify Your Family facebookgroep. In deze groep gaat Actify samen met voedingsdeskundige Claire van den Heuvel 4 weken lang veel vertellen over gezonde voeding, recepten delen en tips geven. Ouders kunnen met elkaar sparren en ervaringen uitwisselen en hoewel ik heel benieuwd ben naar de tips van de deskundigen; in een groep met gelijkgestemden kun je ook van elkaar heel veel opsteken! Doe je ook mee?

Back to top button