Ik ben er klaar mee, ik ben tegen!

stop-95477_640

Ik lijk een vreselijke chaoot, en dat ben ik ook wel, maar soms is het ook wel gewoon een beetje om tegen te zijn. Lekker niet mee doen met de meute.

Ik ben bijvoorbeeld tegen perfect geklede kinderen. Ik laat ze gerust naar buiten gaan in hun te kleine verkleedkleren of kleding die totaal niet matcht of in de mode is. Ik ben tegen het voldoen aan het plaatje van het ideale gezin.

Ik ben tegen een opgeruimd huis. Het is eigenlijk ook onmogelijk om vóór een opgeruimd huis te zijn met twee kinderen die bij het woord opruimen spontaan heel moe worden. Met een hond die zelf tapijten legt, en een man die uit een tijd lijkt te komen waar spullen zich zelf op hun plek terugbrengen en alles zich vanzelf lijkt te reinigen. Ik excuseer me wel bij de keukendeur middels de deursticker: “Please excuse the mess, my kids are making memories.” Wat niet geheel eerlijk is, maar uiteraard ben ik soms ook gewoon tegen eerlijk zijn.

Ik ben tegen het zo snel mogelijk weghalen van m’n groene of grijze bak van de straat, als deze door de vuilniswagen al lang geleegd is. Soms duurt dit zelfs een paar dagen… Misschien komt dit niet alleen voort uit tegen zijn en is het gewoon vergeetachtig, lui, of toch gewoon weer chaotisch….

Ik ben tegen op tijd komen. Ik heb zelf namelijk een hekel aan wachten. Het maakt mij onzeker, omdat mijn hoofd dan op hol slaat. “was het wel vandaag?”, “heb ik de lokatie wel goed begrepen?”, “of was het misschien toch een ander tijdstip?” Dan maar zelf te laat komen, scheelt een hoop gepieker.

Ik ben tegen gehaast oversteken op het zebrapad, als een auto net op het laatste moment voor je gestopt is, terwijl hij of zij eigenlijk niet van plan was om te stoppen voor jou en je overstekende kinderen. Sterker nog, uit pure hufterigheid loop ik soms iets sneller door naar het zebradpad, als ik zie dat een auto eigenlijk te hard aan komt rijden.

Ik ben soms ook tegen het opruimen van de poep van Toby, als het toch niet op een plek ligt waar mensen lopen. Ik stap of fiets regelmatig door paardendrollen of moet de zandbak van mijn kinderen ontdoen van kattenpoep. En beide eigenaren van deze dieren betalen geen belasting, zoals ik, de trouw wél betalende hondenbezitter.

Ik ben regelmatig tegen het mama-huiswerk van de juf op school. Omdat ik al die “leuke” opgelegde schoolprojecten gewoon even zat ben. Doe eens gek en spontaan, niet om de 3 weken weer een ander project afdraaien, waardoor ik met weet ik veel wat naar school moet gaan lopen slepen.

Ook ben ik soms tegen het inhouden van een scheldpartij, omdat het soms zoooo oplucht.

Dus gewoon even tegen het voldoen aan het ideale plaatje. Gewoon TEGEN, lekker… omdat het kan!

Gerelateerde artikelen

Back to top button