ING Nederland fonds helpt Nederland vooruit

Dat geld inzamelen zelfs nog lastig is wanneer je er keihard aan trekt, veel mensen oproept en er tijd in steekt heb ik vorig jaar aan den lijve ondervonden. Twaalf uur lang heb ik me laten opsluiten in een hokje van 1 x 2 meter om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor Free a Girl, een stichting die minderjarige meisjes uit de gedwongen kinderprostitutie bevrijd in India en Nepal.

Geld inzamelen; dat valt niet mee!

Weken vooraf begon ik mijn campagne en ik wist zeker dat ik veel geld op ging halen; ik had immers mijn website en mijn social media kanalen waarmee ik veel mensen ging bereiken! Maar het viel me behoorlijk tegen. Misschien was het voor velen een ongrijpbaar doel, te ver van ieders bed. Begrijp me niet verkeerd, ik ben de mensen die een donatie hebben gedaan ontzettend dankbaar en ben blij dat ik een steentje heb kunnen bijdragen. Uiteindelijk is het me gelukt ruim 1100 euro op te halen. Een mooi bedrag natuurlijk, maar nog ver van het door mij beoogde doel van minimaal 2500 euro.

Free a Girl - Lock Me Up 2016 - AllinMam.com - Melissa Peltenburg

Meer aandacht voor kleinere initiatieven

Nu is Free a Girl een grote stichting die landelijk en zelfs internationaal campagnes voert. Ze zetten grote acties op waaraan veel mensen meewerken waardoor ze veel bekendheid hebben en steeds meer krijgen.

Maar hoe zit het met de kleinere initiatieven? De stichting van die meneer aan het einde van de straat, die ervoor zorgt dat kinderen met een beperking kunnen voetballen? De vrijwilligers die ouderen helpen contact te houden met de buitenwereld? De vereniging in het centrum van de stad die spelletjesavonden organiseert voor vluchtelingen? Er zijn zó veel goede ideeën die veel mensen graag zouden willen zien uitgroeien tot een succes, maar waarvoor de (financiële) middelen vaak ontbreken.

ING Nederland Fonds

Met het idee om daar op in te spelen heeft ING in 2015 het ING Nederland fonds opgericht. De samenleving profiteert van initiatieven die genomen worden door lokale verenigingen en stichtingen en daarom helpt het ING Nederland fonds graag dit in stand te houden door het geven van donaties.

Help Nederland vooruit

In november konden lokale stichtingen zich aanmelden voor de campagne van 2017: Help Nederland vooruit. Uit meer dan 1.000 aanmeldingen zijn 260 lokale initiatieven gekozen verdeeld over 52 regio’s. Per regio zijn 5 stichtingen genomineerd. Per regio ontvangt de stichting met het laagste aantal stemmen € 1.000 en de stichting met het hoogste aantal stemmen € 5.000.

Stem op een doel naar keuze!

Wil jij ook graag een steentje bijdragen aan een betere samenleving? Op www.helpnederlandvooruit.nl kun je op heel gemakkelijke manier zien welke lokale initiatieven er bij jou in de buurt zijn. Iets gevonden waar jouw hart warm van wordt? Stem dan mee, dit kan tot 30 januari. Je hoeft niet te doneren; alleen maar eenvoudig op de stemknop klikken! Hierdoor breng je het initiatief van jouw keuze weer iets dichter bij een mooie donatie, mogelijk gemaakt door het ING Nederland fonds.

Dat voelt goed… toch?

Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met ING Nederland

Gerelateerde artikelen

Back to top button