Kinderen

Juice in the Box | Het alternatieve drinkpakje

Er is weer iets nieuws verkrijgbaar waarvan je denkt; waarom heb ik het niet bedacht? Ik erger me nl. ook aan al dat plastic en papier dat in de prullebak verdwijnt, al die verpakkingsmaterialen en daarom ben ik al tijden fan van de drinkbekers en Doppers. Gaan wij de deur uit, dan is dat altijd mét Dopper. Hebben we een lange autorit voor de boeg, dan mét Doppers. Gaat Ole naar school, dan mét drinkbeker. Nooit krijgt hij een pakje met drinken mee en sterker nog, hij vraagt er ook niet naar. Dubbel goed lijkt me; hij krijgt geen overbodige suikers binnen én het is beter voor het milieu. Geen idee wat kindjes in zijn klas mee krijgen, zijn er werkelijk ouders die hun kinderen pakjes met drinken mee geven elke dag?

Juice in the Box

Anyway, voor kinderen die gewend zijn aan de welbekende drinkpakjes zou dit wel eens de oplossing kunnen zijn; Juice in the Box. Een herbruikbaar drinkpakje, gemaakt van Tritan en vrij van BPA en ftalaat. Dit alternatieve drinkpakje kan gemakkelijk uit elkaar gehaald worden en in de afwasmachine gereinigd worden en is zo goed als onbreekbaar.

Fijn om te weten dat elke keer wanneer je dit drinkpakje gebruikt, je niet een Tetra Pak drinkpakje met 6 lagen verpakking van papier, kunststof en aluminium in de prullebak doet belanden dat volgens wetenschappers 300 jaar nodig heeft om volledig afgebroken te worden. Dat het niet nodig is om een speciale recyclingmethode te gebruiken om zo’n drinkpakje te verpulveren, wat trouwens ook bijna niet gebeurt omdat de meeste steden niet over deze mogelijkheid beschikken en deze drinkpakjes daarom op de vuilstortplaatsen belanden. Zo he, dat is een hoop informatie in 2 zinnen. Beter voor het milieu dus :-)

Juice in the Box | AllinMam.com

Nog een fijne bijkomstigheid, buiten het milieuaspect om, is dat je je kind afwisselende dranken mee kunt geven. Pers zelf eens een verse fruit- of groentesap uit, een mix hiervan of vul het pakje met melk. Gebruik je al drinkbekers maar geef je nooit iets anders mee omdat het niet gekoeld meegegeven kan worden? Juice in the Box heeft een speciaal passende icepack ontwikkeld, de Ice on the Box, waarmee je de drankjes gekoeld mee kunt geven naar school. Superhandig!

AllinMam.com heeft de Juice in the Box getest, lees hier onze ervaringen.

 

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button