Kinderdagboek SmoeltjesSchrift; gezellig de dag afsluiten

Je wenst het ieder kind toe, de dag afsluiten met een smile. Maar niet voor elk kind is dat even makkelijk, vooral erg gevoelige kinderen blijven vaak met gevoelens en gebeurtenissen in hun maag zitten, kunnen er moeilijk over praten, gaan ermee naar bed en blijven uiteindelijk malen.

Scrivo Media zorgt ervoor dat kinderen vanaf nu elke avond de dag van zich af kunnen schrijven in het leuke SmoeltjesSchrift, een mooi en vrolijk vormgegeven kinderdagboek. Wij kregen het opgestuurd en werden bij het uitpakken van het dagboek al blij van al die smoeltjes.

Het brein achter dit leuke kinderdagboek

Het brein achter het SmoeltjesSchrift is auteur Josina Intrabartolo. Zij en haar man Mark konden voor hun eigen kinderen, die hooggevoelig zijn, jaren geleden geen geschikte kinderboeken vinden. Zo’n 5 jaar geleden zijn zij gestart met het uitgeven van eigen kinderboeken en sindsdien hebben zij diverse mooie titels op de markt gebracht waaronder de succesvolle Langmuts-reeks voor kinderen van 4 tot 8 jaar en nu dan het SmoeltjesSchrift.

SmoeltjesSchrift is een kinderdagboek voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. Elke dag kunnen zij een bladzijde in het boek invullen en daar aan de hand van verschillende smilies aangeven hoe zij zich die dag hebben gevoeld. Op elke bladzijde worden er vragen gesteld, elke dag weer andere. Bijvoorbeeld wat er die dag is geleerd, waarom er gelachen moest worden, of er iets is vergeten die dag of wat het lekkerste eten was.

Kinderdagboek Smoeltjesschrift | €14,50

Daarnaast staat er op iedere bladzijde een verhaal, wat gaat over piekeren, faalangst, durf, luisteren naar jezelf, over gevoelens, over piekeren en nog veel meer. Heel diverse, herkenbare maar luchtige teksten waarin het uiteindelijk elke keer weer draait om één en hetzelfde; je bent zoals je bent en dat is goed. Wanneer kinderen dit lezen of voorgelezen krijgen, zullen ze zichzelf er in herkennen en bepaalde gevoelens beter een plek kunnen geven. En dat maakt hen sterker én zelfverzekerder!

Vanaf welke leeftijd is Smoeltjesschrift geschikt?

Ole is met zijn 5 jaar nog veel te jong om zelf dit kinderdagboek bij te houden. En dus vullen we samen het dagboek in; ik stel de vragen, hij geeft antwoord. Sommige vragen begrijpt hij niet helemaal maar als ik ze iets anders formuleer komt hij altijd terug met een antwoord. Hij zet zelf een cirkel om de smiley die het beste past bij het gevoel wat hij die dag had en hij luistert graag naar de verhaaltjes, die ik (hetzij een beetje aangepast) aan hem voorlees. Zo kan dit kinderdagboek ook voor kinderen jonger dan 9 jaar al heel fijn zijn.

We hebben de app “kids diary” inmiddels vaarwel gezegd, die is vergeleken bij het SmoeltjesSchrift wel heel erg eenvoudig. Vanaf nu sluiten we de dag af met leuke vragen, interessante verhaaltjes en een hoop smilies.

Vormgeving
Schrijfstijl
Formaat
Prijs

*Dit artikel bevat affiliate links

Gerelateerde artikelen

Back to top button