Wat als… de kinderen mee naar Finland zouden gaan

Over een paar dagen vertrekken we naar Finland: samen. Best een dingetje vind ik het, dat zonder kinderen weg gaan en dan ook nog eens voor 6 nachten. Al meerdere keren gingen we 1 nachtje samen weg en dat vind ik helemaal prima, maar 6 nachten vind ik toch wel lang. De kinderen worden goed opgevangen: daar gaat het niet om. Het is gewoon veel geregel! Zelf vinden ze het allemaal wel prima. Bij opa en oma slapen is leuk, nog een nachtje bij nichtjes slapen ook. Alhoewel ze geregeld roepen dat ze zelf eigenlijk ook wel mee willen naar Finland :-)

Wat als de kinderen mee naar Finland zouden gaan

Buiten het feit dat ze niet eens mee kunnen omdat ze naar school moeten denk ik ook niet dat deze reis te doen zou zijn met de kids. Veel te druk en een te vol programma. Maar zo nu en dan laat ik mijn gedachten even afdwalen en bedenk ik hoe het zou zijn als ze wel mee zouden gaan. Een wat relaxter programma, op eigen gelegenheid diverse activiteiten ondernemen in de sneeuw… Vinden ze vast fantastisch!

Wat zou ik graag doen met de kinderen in Finland?

Een reis naar Finland met kinderen zou ik wat anders indelen dan hoe we dat nu hebben gedaan. Tijdens komende reis wil ik gewoon veel dingen doen en zien, het maximale uit een dag halen. We eten nu alleen maar buiten de deur, met de kinderen zou mijn voorkeur uitgaan naar een appartement waar we zelf ook wat kunnen klaarmaken. Dan hebben de kinderen ook even hun rust, kunnen ze lekker even buitenspelen of een spelletje spelen op de iPad. Activiteiten die ik zeker zou willen ondernemen met de kinderen: Husky’s opzoeken en misschien een sledetocht maken, rendieren bekijken, Finse koekjes bakken, een tocht met sneeuwscooters (indien dat kan qua leeftijd, achterop) en schaatsen op 1 van de bevroren meren.

Dogsledding - AllinMam.com

Skikleding wel of niet mee naar Finland

Stel dat de kinderen mee zouden gaan op deze winterse trip dan is dit natuurlijk een perfecte periode om nog even leuke skikleding te scoren. Zelf gaan we niet helemaal in wintersportkleding die kant op (ook al is het er 10 graden onder 0) maar voor de kids zou ik wel skikleding meenemen. Waarom? Omdat het lekker warm is én ze er lekker mee in de sneeuw kunnen ravotten.

Nu kun je in zo’n geval natuurlijk gaan voor de écht goedkope kinder skikleding van onbekende merken wat 1 seizoen mee gaat. Zelf zou ik kiezen voor skikleding van een goed merk in de uitverkoop, als ik op dit moment iets nodig zou hebben. Vingino vind ik voor de kinderen altijd onwijs leuk en het mooie van dit merk is dat de kleding behoorlijk zijn waarde behoudt. Wanneer de kinderen er uitgegroeid zijn gaat de kleding door naar andere kinderen voor een tweede leven :-) Bij Kixx-Online is kinderkleding voor de winter momenteel afgeprijsd tot 60%, waaronder ook bovenstaande ski sets van Vingino.

Misschien toch liever in de zomer met de kinderen naar Finland

Maar heel eerlijk gezegd zou ik met de kinderen eerder kiezen voor een zomervakantie in Finland, denk ik nu. In Finland heb je duizenden meren waar je met een zgn houseboat kunt rondvaren. Supergaaf lijkt me dat! Van eiland naar eiland varen en tussendoor lekker zwemmen. Je kunt zelfs een houseboat huren met glijbaan erop, hoe gaaf is dat?

Tags
Back to top button
Close