De kinderstep; ideale beweging voor je kind

Mijn kinderen bewegen graag, net als vele andere kinderen. Toen ze nog op de loopfietsjes reden gingen deze kleine tweewielers vrijwel overal mee naartoe; zij op de fietsjes, ik lopend er achter aan. Voor iedereen goed!

Echter werden ze te groot voor de loopfietsjes en werd er plaats gemaakt voor “echte” fietsen. Helemaal leuk en erg fijn dat ze er goed op kunnen fietsen maar ik vind het niet altijd handig. Heel vaak niet eigenlijk! Als ik bijvoorbeeld even naar de Albert Heijn of een andere winkel wil. Is niet ver weg, wel erg druk. Ik lopend en de kids op de fiets, dat is echt een no-go hier in de stad. Veel te druk op de weg en op de stoep vind ik het niet meer kunnen met de grotere fietsen. Ik zelf fietsend met de kinderen op hun eigen fietsen, daar waag ik me ook niet aan…

Welkom kinderstep!

Sinds een aantal maanden hebben we 2 kinderstepjes en ik moet zeggen: ideaal. Eigenlijk doet de kinderstep nu precies wat de loopfiets eerder deed; hij zorgt voor veel vrijheid. We kunnen ermee gaan en staan waar we willen, de kinderen bewegen lekker en ik ook. Extra hard zelfs want ik hol me geregeld suf er achteraan :-)

Review Move step - AllinMam.com

Waarom is steppen goed?

Een step leert kinderen heel goed om hun evenwicht te bewaren, net als een loopfiets dat ook doet. Zo kunnen kinderen die veel op de loopfiets hebben gereden of hebben gestept de overstap naar een normale fiets meestal maken zonder daarop in het begin met zijwieltjes te rijden. Daarnaast zorgt het voor de nodige beweging en dat is vooral in dit tijdperk met telefoons, tablets en games een fijne gedachte.

Steppen voor verschillende leeftijden

Steppen zijn verkrijgbaar voor verschillende leeftijdscategorieën. Zo hebben steppen voor kinderen tot 3 jaar oud vaak wat bredere banden en zijn er ook kindersteppen met 3 wielen, die zorgen voor meer stabiliteit.

De steppen voor kinderen van ca. 3 tot 6 jaar hebben over het algemeen kleine wielen en zijn vaak opklapbaar. Ideaal om mee te nemen in de auto, in de bakfiets of wanneer je met je kind met het openbaar vervoer reist. Deze steppen hebben meestal ook een verstelbaar stuur, waardoor ze kunnen meegroeien met het kind. Steppen voor kinderen vanaf 6 jaar hebben én een verstelbaar stuur en vaak ook grotere wielen. Dat is fijn voor het afleggen van grotere afstanden, waarbij je door de grotere wielen wat comfortabeler rijdt, beter vaart kan houden en minder last hebt van de oneffenheden op de weg.

Opvouwbare step of stuntstep?

Zodra ze wat ouder worden vinden sommige kids het leuk om te stunten met de steppen. Ook hier zijn speciale modellen voor; stuntsteppen zijn over het algemeen niet opklapbaar wat ze extra stevig maakt. De stuntstep is zo gemaakt dat hij harde klappen goed op kan vangen, in tegenstelling tot een opvouwbare step. Maar deze laatste is wel weer erg handig om overal mee naar toe te nemen en om op te bergen. Vouwstepjes worden steeds populairder en je ziet ze ook veel in gebruik bij volwassenen. Ideaal om jezelf mee door de stad of door grote bedrijvencomplexen te manoeuvreren; ze brengen je gemakkelijk van A naar B. Voor ieder wat wils dus!

Wij testen de Move step

Van Fun.be kregen wij twee steppen van Move toegestuurd en ik moet zeggen; de kids zijn verkocht. En ik ook! Madee heeft een tijdje verstek moeten laten gaan omdat ze haar sleutelbeen brak (niet tijdens het steppen by the way :-) waardoor ze 6 weken lang niet kon en mocht steppen. Maar het is helemaal genezen en er worden weer aardig wat kilometers afgelegd op deze leuke, robuuste tweewielers.

De stepjes van Move wegen nog geen 4 kg en zijn inklapbaar dmv een bolletje boven het voorwiel. Opgeklapt blijven ze rechtop staan wat heel handig is in onze smalle gang. De handvatten kun je ook nog inklappen zodat het echt een compact pakketje is wat er overblijft. De onderkant van de step, waar hij op leunt wanneer hij is ingeklapt, is niet voorzien van rubber bescherming en kan bij verschuiven van de ingeklapte step krassen veroorzaken op een houten vloer. Op de deurmat laten staan dus. Kleine tip tussendoor!

De wielen van de Move step hebben een diameter van 14 centimeter wat voor deze leeftijd perfect is. Ik zie zelfs volwassenen rondrijden op steppen met dit formaat wieltjes dus ze kunnen er een aardig tijdje mee vooruit. Boven het achterwiel zit een rem, waar je met 1 voet op kunt trappen zodat je het achterwiel weerstand geeft en afremt. Vooral wanneer de kids wat harder rijden is deze rem erg handig, als ze niet zo veel vaart hebben remmen ze vaak gewoon door een voet op de grond te zetten of meteen met beide voeten op de grond te springen.

Move kinderstep kopen

Wij kregen deze Move kinderstepjes opgestuurd via Fun.be om te testen en we zijn fan! Er zijn echter veel meer kindersteppen te koop, voor diverse leeftijden en doeleinden. De kinderstep die wij hierboven beschrijven is de step Move en deze is verkrijgbaar voor €49,99. De kids zijn helemaal fan en ik kan je vertellen; deze steppen gaan niet meer terug!

Verkrijgbaar bij

bol.com (€33,45)
blokker.nl (€37,99)
bdstore.com (€29,99)
Laatst bijgewerkt: 5 december 2022 - 00:31

Verkrijgbaar bij

bol.com (€249,00)
Laatst bijgewerkt: 5 december 2022 - 00:31

Verkrijgbaar bij

bol.com (€78,65)
blokker.nl (€78,65)
Laatst bijgewerkt: 5 december 2022 - 00:31

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 5 december 2022 - 00:31

Verkrijgbaar bij

bol.com (€33,45)
blokker.nl (€37,99)
bdstore.com (€29,99)
Laatst bijgewerkt: 5 december 2022 - 00:31

Verkrijgbaar bij

bol.com (€78,65)
blokker.nl (€78,65)
Laatst bijgewerkt: 5 december 2022 - 00:31
Back to top button