Kurio Smart 2 in 1 laptop en tablet review

“Mam mag ik even op de laptop?” roept Ole wanneer ik net een half uurtje tijd zie om nog even wat te werken. Shoot, denk ik, ben ik m’n laptop weer kwijt. Echt super hoor, dat ze vanuit school kinderen de mogelijkheid geven om thuis via Ambrasoft allerlei educatieve spelletjes te doen online maar echt balen dat dat niet op een Ipad kan. Het wordt zo langzamerhand een beetje vechten om de laptop zo nu en dan!

Kurio Smart 2 in 1

De Kurio Smart 2 in 1 komt dus als geroepen, nu hoef ik mijn laptop niet meer af te staan! De Kurio Smart is een laptop en tablet in 1, zoals de naam vast al doet vermoeden. Het is een heel handzaam apparaat waar Windows op draait. In principe geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar maar Ole kan er met zijn 6,5 jaar oud al heel goed mee overweg, met een beetje begeleiding.

Eerste gebruik van Kurio Smart 2 in 1

Het is even oppassen wanneer je de Kurio voor het eerst aan het stroom legt. De aansluiting voor het opladen lijkt namelijk ontzettend veel op de aansluiting voor de audio en dat is niet heel handig. Gelukkig kan het niet heel veel kwaad wanneer je de lader per ongeluk in de audio aansluiting stopt en zie je al snel dat het apparaat niet opgeladen wordt. Het zal je waarschijnlijk 1x overkomen maar het is wel een puntje van aandacht. Vooral omdat bijna elke fabrikant tegenwoordig gebruikt maakt van (micro-) USB vinden we het een beetje vreemd dat Kurio hier niet voor kiest.

Op diverse manieren te gebruiken

De Kurio Smart kan op diverse manieren gebruikt worden wat het apparaat multifunctioneel maakt. Klap je het scherm omhoog dan blijft het in de hiervoor bestemde uitsparing goed vast staan door middel van magneetjes. Op deze manier kun je de Kurio Smart als laptop gebruiken en op elk gewenst moment kun je het scherm ook als touch-screen gebruiken.

Haal je het scherm van het toetsenbord af dan heb je een tablet; hoe fijn! Zo kan de Kurio ook gebruikt worden om een spelletje op te spelen of een filmpje op te kijken.

Kurio Smart review - AllinMam.com

Windows 8.1 of Windows 10

Op de Kurio Smart draait standaard Windows 8.1 wat je, wanneer je wilt, kunt updaten naar Windows 10. Je kunt verschillende gebruikersprofielen aanmaken wat handig kan zijn wanneer je de Kurio zelf ook zo nu en dan wilt gebruiken. Handig van de verschillende profielen is dat je bepaalde apps en websites kunt blocken, zodat je weet dat je kind veilig op internet kan.

Microsoft Office 365

De Kurio wordt geleverd met een jaarabonnement Microsoft Office 365. Fijn voor de kinderen die er huiswerk op maken, zij kunnen meteen aan de slag met Word, Exce en PowerPoint. Daarnaast krijg je ongelimiteerde opslag in OneDrive.

Diverse apps en games

Op de Kurio Smart 2 in 1 staan al diverse apps en games geïnstalleerd zoals bijvoorbeeld Doodle Grub en Happy Chef en ook is hij voorzien van diverse Kurio Motion Games zoals Mountain Bike en Paragliding. Hiermee kunnen de kinderen al bewegend spelletjes spelen. Niet meer vastgeplakt aan de bank dus tijdens een potje gamen!

Ambrasoft

Wanneer je de Kurio Smart in Nederland koopt krijg je er een abonnement voor 3 maanden van Ambrasoft bij, waarmee je gebruik kunt maken van Ambrasoft Rekenen & Taal. Heeft je kind al een account van Ambrasoft op school dan synchroniseert de Kurio hier moeiteloos mee.

Kurio Smart review - AllinMam.com

Camera

Van de camera moet je niet heel veel verwachten. Leuk om buiten een fotootje te maken maar binnen is zo goed als no-go. Het lensje is niet lichtsterk en met 0,3 megapixels aan de voorkant en 2 megapixels aan de achterkant is dit duidelijk een puntje van Kurio geweest om het apparaat betaalbaar te houden. Maar hé, wat maakt het eigenlijk uit in deze tijd, waar kinderen vaak ook al op jonge leeftijd een kleine digitale camera hebben of een telefoon? Ik zou de Kurio er niet door laten liggen :-)

Pluspunten en minpunten

Enige echte grote minpunt vind ik de stevigheid van de bevestiging van de tablet in het toetsenbord. Zo lang je aan tafel zit met de Kurio Smart is het geen probleem maar ga je ermee aan de wandelen kantel je het toetsenbord ook maar iets dan valt de tablet naar voren. En als je heel veel pech hebt dus naar achteren. Maar als het op deze afweging aankomt dan vind ik de pluspunten nog steeds heel erg opwegen tegen dit minpunt. Gewoon lekker aan tafel gaan zitten, is sowieso beter :-)

  • Interessant geprijsd
  • Handzaam in gebruik, gemakkelijk mee te nemen door klein formaat
  • Als laptop én als tablet te gebruiken
  • Je kinderen veilig op internet
  • 8.9 inch scherm
  • Veel extra’s zoals o.a. apps, games, Microsoft 365 en Ambrasoft
  • Ongelimiteerde opslag in OneDrive
  • Bevestiging scherm niet stabiel wanneer er mee gelopen wordt
  • Kwaliteit van camera

De Kurio Smart 2 in 1 is voor €199,00 te koop bij o.a. Bol.com

*Bovenstaand product kregen wij toegestuurd om te testen

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close