My first DUSHI dienblad

Gek zijn Ole en Madee op picknicken. Als ze ’s morgens na het ontbijt de picknick-spulletjes pakken zijn er ze bijna altijd heel de dag mee in de weer. Er worden koekjes gegeten, taartjes gesneden, er wordt koffie of thee gezet. En vervolgens moet papa of mama dat natuurlijk gezellig op komen drinken.

Vliegende schotels door de kamer

Het gaat vaak heel lang goed, tot ze beiden tegelijk koffie willen zetten. Of de taartjes op de schoteltjes willen zetten. Dan wordt het oppassen, voor ik het weet vliegen de schoteltjes door de kamer. Zo ook met het tafeltje waar ze de picknick aan organiseren; al wordt er met deze gelukkig (nog) niet gegooid.

My first DUSHI dienblad – Picknicken met de kids

“Een uitkomst!” was dus wat ik meteen dacht toen ik deze DUSHI dienbladen met uitvouwbare pootjes zag. Een eigen dienblad, zowel voor Ole als voor Madee, in blauw en in roze, lekker stereotype! Nu kwam het even niet anders uit, twee dezelfde kleuren had misschien verstandiger geweest :-)

My first DUSHI dienblad

Enorm nieuwsgierig zijn ze wanneer ze aan het keukeneiland een filmpje kijken op de Ipad en ik ze vertel dat ik iets leuks voor ze heb. Aan de andere kant van het eiland leg ik een kleed neer waar ik de dienbladen op plaats met het een en ander aan picknick-spulletjes. “Mam, mogen we al kijken?” vraagt Ole ongeduldig. Ik vraag me af wat er in dat koppie om gaat nu hij mij met al hun picknick-spulletjes heen en weer ziet lopen.

Moment Supreme

“Kom maar!” zeg ik uitnodigend en langzaam lopen ze om het eiland heen. “Oooohhhh!” hoor ik zachtjes, ze lopen zó langzaam op het kleed dat het lijkt alsof ze iemand niet wakker willen maken. Ze zakken door hun knieën en gaan bij de dienbladen zitten. “Kijk Madee, nu hebben we allebei een eigen tafeltje!” roept Ole enthousiast. “Wil je een taartje Madee?” Ik vertel ze dat ze hun beentjes onder het dienblad door kunnen steken en het is té grappig hoe ik vervolgens 2 paar kleine blote voetjes er onder vandaan zie komen.

Gezellig picknicken

Het is zo waar gezellig en alles gaat in overleg. Madee zet de taartjes op de schoteltjes, Ole schenkt een kopje thee in. “Owe koekie?” Madee kijkt Ole vragend aan. “Lekker Madee!” antwoordt Ole en hij pakt het aan. “Aswebjief” zegt Madee erbij en voelt vervolgens met haar vingertjes over het dienblad. De teksten, de afbeeldingen van het brood en het mes… Ze kijkt op en gooit er enthousiast uit: “Mama mooi!”

Stevig materiaal

Het materiaal lijkt behoorlijk krasvast en ik denk niet dat er snel deuken in komen. Tenzij er dus wél mee door de kamer gegooid wordt. De pootjes zijn erg stevig en het is nog wat stroef met in- en uitvouwen. Alleen maar goed denk ik, als het nu al heel gemakkelijk gaat zijn ze bij veelvuldig gebruik misschien al snel lam. Erg handig is de opstaande rand; dit voorkomt dat dingen er vanaf glijden of rollen. Ideaal, voor zowel spelen als eten.

dushi dienblad

My first DUSHI dienblad: Multifunctioneel

’s Middags als Madee uit bed komt wordt er fruit aan de “tafeltjes” gegeten, midden in de woonkamer, hoor ik ’s avonds van papa. Midden in de kamer, met de gezichten naar elkaar toe. Het schijnt dat ze de grootste lol hadden. Je kunt de dienbladen nog voor heel veel andere doeleinden gebruiken. Klap de pootjes in en gebruik het als écht dienblad. Superleuk voor op een kinderverjaardag maar ook handig voor in de zomer, wanneer je drankjes en andere lekkere dingen vanuit de keuken de tuin in wilt brengen. Of voor gebruik op vader- en/of moederdag; heerlijk om op dit dienblad een ontbijtje op bed te krijgen! Is je kindje ziek en ligt hij/zij op de bank? Gebruik het om wat op te spelen of toch iets van te eten. Helemaal leuk dit “My first DUSHI dienblad“. Ik ben fan!

 

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button