Naturalis Leiden | DVD-release Night at the Museum 3

Naar aanleiding van de dvd-release van Night at the Museum 3 worden we door Lewis PR uitgenodigd voor een rondleiding door Naturalis in Leiden. Ole is gek op dino’s en wil er van alles over weten dus we besluiten meteen om er met het gezin naartoe te gaan. Als we er binnen komen waaien (letterlijk, wat een wind!) worden we welkom geheten door de dames van Lewis PR, die alles weer tiptop voor elkaar hebben zo te zien. We krijgen iets te drinken en kletsen even bij met verschillende mensen op de stoelen die al staan opgesteld voor een groot scherm waarop straks de film vertoond zal worden.

Al snel komen er 2 gidsen binnen, die ons in 2 groepen door het museum zullen leiden. Onze gids heeft meteen al mooie praatjes, hij vertelt ons dat er net als in de film, óók in Naturalis ’s nachts wel eens onverklaarbare dingen gebeuren. Omdat niemand hem gelooft wil hij het ons graag vertellen zodat hij zich niet meer ongehoord voelt. We lopen achter hem aan door de museum-winkel richting het museum. Onderweg komen we al imposante dieren tegen; Madee en Ole zijn meteen onder de indruk.

Lees ook: Bezoek een echt dinopark, gewoon in Nederland

Bij de skeletten van de dino’s, mammoeten en andere grote “oer-” dieren begint de gids zijn verhaal. De kinderen staan allemaal aandachtig te luisteren en Ole vraagt toch een paar keer aan me of het allemaal wel echt waar is wat deze vriendelijke jongen ons vertelt. Ik vertel hem dat het niet helemaal waar is maar dat het wel leuk is om naar te luisteren, eigenlijk vertelt hij al een beetje wat er straks in de film te zien is. “We gaan toch niet de film kijken he? Dat vind ik denk ik een beetje te spannend!” zegt hij er meteen achteraan. Ik dacht al dat de film nog niet helemaal zijn ding zou zijn dus dit hebben we van tevoren al aangegeven, dat we deze niet zouden mee kijken.

Een verdieping hoger komen we bij de zoogdieren, prachtig om te zien. Je zou je zomaar voor kunnen stellen dat deze dieren ieder moment weg kunnen lopen, zo echt. De gids blijft interessante dingen vertellen en tussendoor komt hij elke keer weer terug op wat hij zo nu en dan meemaakt in het museum wat dan toch weer niet te plaatsen is… hij weet het spooky te brengen!!

Naturalis Leiden | AllinMam.com

We nemen ook een kijkje op de verdieping waar de bekende stier Herman een mooie plek heeft gekregen, wat een imposant dier! Ik heb best wat keertjes naast een koe gestaan maar dit is toch echt even anders; wat is Herman BIG!! Op deze verdieping laat de gids ook diverse botten zien van dieren, de kinderen hangen aan zijn lippen en vinden het prachtig om allemaal van dichtbij te zien. Een groep met gids trekt blijkbaar veel aandacht, er komen steeds meer mensen bij en ook zij luisteren aandachtig naar alles wat hij te vertellen heeft.

Als de gids klaar is met zijn verhaal, blijven we nog even met de kinderen hangen op de afdeling “superzintuigen”. Hier zijn allerlei activiteiten te doen voor kinderen die alles te maken hebben met voelen, horen, ruiken en zien. Helaas is het er te donker om te filmen dus het komt niet terug in de film, maar reken maar dat het er interessant is.

Genoeg gevoeld, geroken en gezien; we gaan terug naar waar we begonnen zijn. Iedereen zit inmiddels klaar voor de film en wij nemen afscheid; we krijgen een mooie tas mee met leuke, lekkere dingen en de dvd, dus die gaan we thuis op het gemak bekijken zonder kids. Dank aan de dames van Lewis PR die dit event weer goed georganiseerd hebben, het was leerzaam, leuk en gezellig!

Night at the museum

Wil je weten waar de film “Night at the Museum 3” over gaat? Bekijk dan de trailer van de film. Night at the Museum 3 is te koop op dvd bij Bol.com voor €16,99.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button