Nemen we een hond of niet?

wel of geen hond?

Na lang nadenken en alle voors en tegens besproken te hebben is het dan eindelijk zover, we nemen een hond! Een Golden Retriever want die zij het allerleukst verkondigden Chris en Floor.

Wél een hond of niet? Voors en tegens

Het vergt wat denkwerk en vooral wat voorbereiding. De voors waren meteen duidelijk, een maatje voor het leven, gezelligheid, lange wandelingen en nog een nieuw gezinslid erbij. De tegens die ik uiteraard wel goed besproken had werden als snel getackeld door de kinders. Wie gaat zijn kots opruimen? Want honden kotsen, net als onze andere pluizige viervoeter. “de eerst die het ziet” was het antwoord… tja eigenlijk wel redelijk. Volgende argument: Haren! VEEL haren! Onze kamers stofzuigen we zelf! En de hond mag toch net als de poes niet boven? Ook daar hadden ze een punt. Wie gaat er naar buiten? Want dat moet 4 keer per dag! Jij mama want jij houdt van bewegen! En wij na school want wij vinden het ook fijn buiten te zijn! Pap doet de eerste wandeling want die is het vroegste op! Ok.. ok… het laatste en belangrijkste argument werd tijdens het eten met oma erbij besproken. Vakanties en weekjes weg…. Tja gaf oma vlot aan, ik wil me graag opwerpen in de zomervakanties, heerlijk om nog een hond erbij te hebben en ook gezellig voor Saartje, haar andere hondje. “Ik heb genoeg ervaring Merel en jullie kunnen ongestoord op vakantie naar Italië in de zomervakanties. Bovendien voor de korte vakanties mag ie uiteraard ook bij mij, maar bij een hoop parken zijn huisdieren gewoon ook welkom! En bovendien vind ik jullie echt een familie voor een hond! Jullie zijn lief met Saartje en heel zorgzaam”.

Chris en Floor kijken ons triomfantelijk aan… Dus….??? (twee paar puppy-ogen kijken mij op hun allerliefst aan) Eh… wordt vervolgt mompelende ik terwijl ik een hap nasi neem. Chris zegt er wijselijk niets meer over, maar af en toe komt er opeens een schattige puppenfoto voorbij via Instagram, ook worden er wat hints gegeven over vrienden en vriendinnen met honden, dat die zo fijn meegaan op vakantie achter in de auto op schoot en dat het hun maatjes zijn, zo gezellig! Floor bedenkt waar de hondenmand kan staan en waar de hondenkluifjes bewaard kunnen worden. Ook weet ze wel waar we een mooie mand kunnen kopen… allemaal geheel hypothetisch uiteraard!

Een week later komt Johan thuis van het werk en terwijl we lunchen met zijn tweetjes verkondigd hij “dus, er komt een hond?” Hij knipoogt en ik glimlach. “Ja ik geloof het wel Johan, de beslissing is genomen… we nemen een hond!”

Gerelateerde artikelen

Back to top button