Film/serie

Netflix serie Narcos

“Zal ik er nou wel iets over schrijven of niet” zat ik maar te denken. Het past niet echt maar toch ook weer wel, aangezien we tips willen delen met de mams dus ik besluit er toch wél iets over te plaatsen.

Wat is een post over een Netflix serie zonder een afbeelding dus eerst maar een leuk plaatje opzoeken van Narcos. De zoekactie brengt me meteen de stuipen op het lijf want in plaats van leuke headshots van de in het-echte-leven-niet-heel-verkeerd-om-naar-te-kijken hoofdrol-speler Wagner Moura krijg ik heel andere foto’s voorgeschoteld (ik zou bijna zeggen don’t try this at home). De zoekactie Netflix + Narcos doet het beter en kijk hieronder, daar is hij in real life!

Voor Narcos moest deze Braziliaanse acteur maar liefst 20 kilo aankomen en woonde hij een half jaar lang in Medellín, de plek waar Pablo Escobar opgroeide en het Medellín drugskartel opzette. Hier maakte hij zich Escobar’s accent eigen en zette die van zichzelf aan de kant. Je moet er wat voor over hebben he, als acteur:-)

Waarom kijken naar Narcos?

Tja, waarom? De naam Pablo Escobar kent iedereen wel denk ik. Dat hij in de jaren ’80 een grote baas in de drugshandel in Colombia was ook.

 

Dat hij in hoogtijdagen 1 miljoen dollar per dag incasseerde met cocaïnehandel, maar liefst 500 gebouwen/huizen in bezit had en dat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van meer dan 8000 doden dan weer niet denk ik. Dat hij onder de bevolking van Meddelín ontzettend populair was doordat hij zich ontfermde over de armere bevolking ook niet. En daarom is deze serie kijken een aanrader. Je wordt meegenomen in de duistere wereld van de cocaïnehandel, voelt hoe Pablo Escobar steeds meer macht krijgt en alles en iedereen naar zijn hand weet te zetten. En dat zonder al te gruwelijke beelden. Dat vind ik dan ook wel weer prettig.

Een heerlijke serie om samen met de man te kijken! Voetjes omhoog, dekentje, openhaardje aan, drankje erbij…

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button