Gastblogs

Please do not disturb!

Goedemorgen “grumpy mom” ! | AllinMam.com

De ochtenden in een hectisch gezin kunnen natuurlijk druk zijn. Bij ons echter is het een oase van rust… De oorzaak ben ik: “grumpy mom”. Het humeur van deze moeder is ver beneden peil om 07.00u ’s morgens. Eenmaal bijgetrokken ben ik rond 08.30u ik een vrolijk bundeltje energie.

Tot die tijd dus liever geen “Sponge-bob”, met zijn nasale harde stemmetje of andere hyperactieve figuren van Nickelodeon of Disney XD zoals Phineas en Pherb, want het zusje Candace met haar geschreeuw is ook niet acceptabel om 07.00u ‘s morgens (en eigenlijk ook niet op een ander moment van de dag). Gelukkig zijn onze kinders dit ontgroeit en staat er lekker rustig Netflix aan op standje 3 of 4. Want onverwachts harde geluiden worden nog niet goed verteerd alsmede mijn bakje havermout rond dit tijdstip. Zelfs de kat sluipt zachtjes rond in ons huis, eet braaf zijn brokjes en spurt dan naar buiten.

Gelukkig wordt mijn humeur geaccepteerd en begrijpen de kinders dat twijfelen over kleding-
keuzes of hairdo’s die niet willen lukken tot in perfectie een “no-go” zijn op dit tijdstip. Ook last minute briefjes tekenen voor school of lunchpaketjes op het laatste moment klaarmaken doen we niet. Dat regelen we de avond ervoor, zo gaat alles als een gesmeerde motor ‘s morgens: aankleden, eten, fiets pakken en gogogo! Laat mama maar even in haar bubbel. Straks stapt ze uit haar coconnetje en is ze weer 100 % aanwezig. “Prison-break” wordt snel uitgezet, geroutineerd gaat de afstandsbediening over naar de jongste telg. Zij kijkt liever “Jessie” ( die schreeuwt gelukkig ook niet).

Het is 08.20u, de jongste telg gaat ook naar school en de kat komt weer naar binnen om goedemorgen te zeggen door middel van bescheiden miauwtjes en een paar vriendelijke kopjes. Met zijn ingebouwde wekker weet hij dat het inmiddels wél geoorloofd is, in tegenstelling tot een uur geleden. Snel de Jumbo in voordat ik opgewarmd de sportschool binnenstap. Tegen die tijd is het 08.50u, dáááágggg bubbel, halloohooo realiteit.

Klaarwakker en hyper als Spongebob stuiter ik de zaal in voor mijn lesje bootcamp. “IK BEN ER KLAAR VOOR, IK BEN ER KLAAR VOOR, IK BEN ER KLAAR VOOR!!!”

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button