Plopsa Indoor Hasselt

Tijdens het paasweekend zitten we met de hele familie in een vakantiepark in Susteren en dat is natuurlijk wel héél dichtbij Plopsa Indoor Hasselt! En dus gaan we op zaterdag met een aantal papa’s, mama’s en neefjes en nichtjes naar dit leuke Belgische indoor speelgebeuren.

Ondanks het feit dat het zaterdag is en ook nog eens paasweekend, valt de drukte enorm mee. We komen aan rond 12.30u en kunnen nog gewoon op de parkeerplaats voor de ingang parkeren. Kaartjes hebben we vooraf met korting gekocht bij Intertoys, dus we kunnen meteen doorlopen. De kinderen worden gemeten en krijgen hierna een stempel op de hand zodat je weet in welke attracties zij mogen (Plopsa Indoor Hasselt maakt onderscheid tussen attracties tot 80cm, tot 100cm en daarboven). Meteen staan we oog in oog met Kabouter Plop en Piet Piraat en een aantal van onze familiekids rennen er meteen naartoe om samen met hen op de foto te gaan. Madee en Ole vinden het maar niets en verschuilen zich achter onze benen. “Ik wil niet mama” zegt Madee bibberig. We slaan dit even over en lopen richting de eerste draaimolen.

Ik had het groter verwacht, maar dat komt meer omdat ik nog nooit eerder in een soortgelijk indoor gebeuren geweest ben. Er is voor de kleine kids veel te doen en zelfs neefjes en nichtjes van 10 en 12 jaar vermaken zich uitstekend met de achtbaan, het piratenschip, de zweefmolen, de lange glijbaan en de vuurtoren. We zien ze heel de dag niet! De kleinere kinderen kunnen hun lol op met de grote carrousel, de kikkers, de eendjes, de bootjes in het water en de grote speelboom. Ook bij de kleintjes is de lange glijbaan favoriet, we lopen aardig wat keertjes de trap op. Geweldig vinden ze het! Leuk dat Plopsa Indoor Hasselt op deze “Paaszaterdag” regelt dat er door alle kinderen eieren gezocht kunnen worden in de Maya speeltuin, een paasweekend zonder eieren zoeken kan natuurlijk niet.

’s Middags is er een live Bumba magico show en het is er volle bak. Wat een hoop fans heeft Bumba en er wordt ronduit gelachen en gedanst door de kinderen. Gedanst wordt er trouwens ook op de lichtgevende vloer van de kinderdisco, waar de helft van de vloer kapot is, dat is dan wel weer erg jammer. Het wordt best druk op het vloertje want iedereen wil natuurlijk dansen op de delen die wél licht geven! Staat Madee hier uit haar dak te gaan op liedjes van K3, Ole is aan het rondcrossen in de botsauto’s (hier mag Madee helaas nog niet in, ze is te klein).

Buiten zijn ook een aantal leuke attracties en ondanks de koude wind is het in het zonnetje best lekker. Ole rijdt aardig wat rondjes in het K3-verkeerspark en ook Madee doet hier haar best. Sturen lukt echter nog niet zo goed dus ook papa ziet alle hoekjes van het park :-) Alles is er echt mini; de rotondes, de stoplichten, de verkeersborden en er is zelfs een wasstraat. De vliegende fietsen vinden ze ook mooi maar ooooo wat is het hier koud! Deze attractie bevindt zich in de schaduw van het gebouw en het voelt er als een tochtgat. Na 2x omhoog en omlaag fietsen houden we het hier voor gezien.

Als je in de zomer gaat is het vast goed toeven hier, er is een leuke waterspeeltuin in het zand, er zijn dansende fonteinen en vergeet de K3-brandweermolen niet; lekker spuiten met water. Papa’s en mama’s kunnen alles in de goed gaten houden wanneer ze op het terras genieten van een hapje en drankje.

We vinden de oudere neefjes en nichtjes aan het einde van de dag weer terug buiten op de klimberg en we besluiten om weer terug te gaan naar de huisjes. The kids are freezing! Leuk om een dagje naartoe te gaan, Plopsa Indoor Hasselt. Tip: kijk rond op internet voor je kaartjes bestelt, er zijn vaak goede aanbiedingen te vinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close