Salmon Glacier in Canada

Een aantal jaren geleden maakte ik een supergave reis door Canada, USA en een stukje Alaska. Ik ging o.a. met de boot vanaf Vancouver Island richting Prince Rupert voor een bezoek aan Stewart & Hyder, waar je in de goede tijd van het jaar (doorgaans vanaf eind juli) in Fish Creek grizzly beren ziet jagen op zalm; als je een beetje geluk hebt. Dat geluk had ik, in 2 dagen tijd heb ik 6 grizzly’s gezien die ijverig achter de zalmen aan renden. Geweldig! Het was even geduld hebben (lees: 6 uur wachten op 1 dag en dan 2 beren zien) maar het was het wachten meer dan waard.

Welcome to Hyder. You have now been hyderized

Salmon Glacier in Alaska

Maar in de buurt van Stewart & Hyder is meer te doen dan alleen beren spotten. Je kunt er o.a. een ruig pad volgen richting Salmon Glacier (op 28 km afstand van Hyder). De Salmon glacier is de op vier na grootste gletsjer in Noord Amerika. De weg vanaf Hyder is ruig en onverhard, een terreinwagen is eigenlijk een must. Het kan behoorlijk waaien tijdens de rit naar boven en op bepaalde plekken is de weg erg smal. Bijna de hele route heb je zicht op de gletsjer, die nagenoeg parallel ligt aan de weg. De inspanning wordt beloond wanneer je boven komt, wat een prachtig uitzicht! En wat een enorme gletsjer. Het is wel handig om naar boven te rijden op een heldere dag; anders loop je kans dat de gletsjer niet zichtbaar is wanneer je boven komt.

canada en USA

Adres

Salmon Glacier
Brits-Columbia
Canada

Praktische informatie

-Op 28 kilometer vanaf Hyder
-Om er te komen rijd je een stuk door Alaska (Stewart)
-Ruige weg, terreinwagen noodzakelijk
-De gletsjer is bereikbaar van begin juli tot half september.

Lokatie

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button