Je pasjes beschermd mee in de Secrid miniwallet

Met de feestdagen kreeg ik een tof kerstcadeau van een bedrijf waarmee ik geregeld samenwerk; een Bijenkorf cadeaukaart. Het leek me nu eens leuk om daar echt iets moois voor uit te zoeken, het eenvoudigweg gebruiken voor kleding of schoenen vond ik voelen alsof ik het op de grote hoop zou gooien.

De Secrid miniwallet

Ik heb hem al een paar keer zien liggen in de winkel, de Secrid miniwallet en ook op internet kom ik hem geregeld tegen. Maar het is weer zo’n uitgave waarvan je denkt; dat ga ik niet zomaar doen. Tenminste, ik niet. Toen de cadeaukaart thuis al een tijdje lag te wachten en ik aan het nadenken was over wat ik ervoor zou kopen viel ineens het kwartje toen een vriend van ons de Secrid miniwallet uit zijn jaszak haalde bij een etentje. Meteen wist ik het; die ga ik kopen met de cadeaukaart!

Wat is een Secrid miniwallet?

Simpel gezegd; een pasjeshouder. That’s it! Maar wel een hele mooie, gemaakt van mooi leder en verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. In de wallet zit een cardprotector van massief aluminium. Zoals het woord al aangeeft beschermt dit je passen tegen “digitale zakkenrollers”. Huh? Digitale wat? Ja zo reageerde ik ook. Met veel passen kun je tegenwoordig contactloos betalen en ook je OV werkt met RFID (Radio Frequency Identification) en dit maakt de passen heel gevoelig voor fraude. De cardprotector is als het ware een firewall in je portemonnee en voorkomt dat een ander iets met jouw pas kan.

Buiten het feit dat jouw passen dus goed beschermd zijn is het gewoon een fijn, klein ding. Helemaal wanneer je veel met passen betaalt en weinig contant geld op zak hebt is dit ideaal. Er gaan in de cardprotector 6 passen (wanneer het allemaal passen zijn met verdikte letters misschien 1 of 2 minder) en in de overige vakjes is plek voor nog 4 extra passen en/of visitekaartjes. Wanneer je de miniwallet helemaal opent zie je ook nog een houder voor papiergeld.

Het handige van de cardprotector is dat je de wallet niet hoeft open te maken om bij je passen te kunnen. Je duwt eenvoudig tegen het schuifje aan de onderkant en je passen “floepen” naar boven.

Miniwallet of twinwallet?

Ik heb even getwijfeld tussen de miniwallet en de twinwallet, aangezien er in de twinwallet dubbel zo veel pasjes kunnen en dat is wel handig met al die klantenkaarten die je tegenwoordig overal krijgt. Maar hij is toch wel een stukje dikker dus de keuze was toch vrij snel gemaakt :-)

Naast de miniwallet (vanaf €49,95) is er ook een slimwallet (vanaf €49,95, zonder sluiting) en dus de twinwallet (vanaf €74,95). Ook zijn de cardprotectors los te koop (€24,95) en is er een cardslide (€34,95), waarbij er naast de cardprotector een “slide” zit waarin je wat losgeld of bijvoorbeeld een sleutel kunt bewaren.

Ik ben echt blij met mijn keuze, mijn gekke mapje met pasjes (wat aan alle kanten scheurde) en mijn kleine portemonneetje met kleingeld gaan niet meer mee de deur uit. Mocht ik nu iets contant betalen en ik krijg kleingeld terug, verdwijnt dit in mijn broek- of jaszak en gooi in het thuis in de spaarpot!

Een groot assortiment aan Secrid wallets vind je o.a. op TheLittleGreenBag.nl.

*Deze post bevat affiliate links

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button