Science X Smartscope van Ravensburger

Gek zijn ze er op; alles onderzoeken wat er in de natuur voorkomt. Tijdens onze fietstochten door de duinen stoppen we overal en nergens, zetten de fiets aan de kant en gaan op onderzoek uit. Tot nu toe doen we dat altijd door blaadjes, kleine beestjes, steentjes en takjes op onze handen te leggen en van heel dichtbij te bekijken. Gaat heel goed, maar hoe leuk is het om het nog van veel dichterbij te kunnen bekijken?

Science X Smartscope van Ravensburger

Al een tijdje ben ik van plan om een goede loep te kopen zodat de kids de dingetjes en beestjes die we vinden in de natuur wat beter kunnen bekijken. Heel welkom is dus de Science X Smartscope van Ravensburger die we krijgen opgestuurd krijgen door het Vlaamse Fun Play Create Party, waarmee je op microscopische manier allerlei kleine objecten kunt bestuderen. Vliegen, blaadjes, mieren, slakjes, spinnen… noem maar op.

Maak van je telefoon of tablet een microscoop!

De smartscope is gemakkelijk in elkaar te zetten aan de hand van de bijgevoegde omschrijving. Batterijen er in en je kunt meteen aan de slag! Met de pincet en het petrischaaltje duiken we de natuur in op zoek naar alles wat klein en interessant is. Vergeet je telefoon of tablet niet mee te nemen want dat is wat de Smartscope zo bijzonder maakt; zonder gebruik te maken van een speciale app heb je dé perfecte microscoop.

Smartscope review | AllinMam.com

Lampje aan, de camera op je telefoon of tablet aanzetten en bestuderen maar, al die gevonden voorwerpen. Het gedeelte waar je de gevonden voorwerpen of diertjes op het belichtingsvenster legt is ruimer te maken door te draaien aan de 2 knoppen. Hiermee stel je dan meteen scherp, in combinatie met de automatische focus van de camera op je telefoon of tablet. Het mooiste vind ik zelf nog het van dichtbij bekijken van bladeren, wat een mooie structuur en elk blaadje is weer anders. Maar die levende spin in het dichte petrischaaltje is natuurlijk ook wel echt heel interessant!

Handig is het opbergzakje dat wordt meegeleverd, op deze manier kun je de smartscope gemakkelijk met je meenemen. In de doos vind je naast verschillende benodigdheden als een pincet, een petrischaaltje, een pipet en een houder voor tablet ook een grote poster waarop allerlei plekjes te zien zijn waar je kunt zoeken naar diertjes, plantjes, steentjes en andere dingen die uitermate geschikt zijn om zich te laten bekijken met de smartscope.

De Science X Smartscope van Ravensburger is te koop bij Fun Play Create Party voor €39,99.

Over Fun Play Create Party

Fun heeft ca. 30 vestigingen in Vlaanderen en daarnaast een prachtige webshop. Zowel in de winkels als online biedt Fun allerlei vrijetijdsartikelen aan voor zowel kinderen als volwassenen. Met maar liefst 14.000 producten op voorraad raak je niet uitgekeken! Speelgoed, spellen, trampolines, barbecue, verkleedkleding, LEGO en multimedia; het is maar een kleine greep uit het assortiment. Zoals ze zelf zeggen: Fun…daar begint de pret!

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Fun.be

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close