Smoothies en sappen “on the go”

Wij zijn gek op smoothies en sappen. Smoothies met yoghurt en verse sappen van groenten en/of fruit. Regelmatig hoor je hier in de keuken de Philips sapcentrifuge draaien en staat het aanrecht vol met fruit. Gelukkig zijn de kindjes er ook gek op. Voor Madee leng ik de sappen en smoothies nog aan met water, Ole drinkt gewoon lekker mee.

Onze favoriete smoothie

De meest favoriete smoothie bestaat bij ons uit: yoghurt, water, mango, banaan, avocado, een aantal ijsblokjes en cia-zaadjes. Als we tijd hebben vervangen we het water door het sap van 2 appels uit de sapcentrifuge. Uiteraard gebeurt het regelmatig dat we de benodigde fruitsoorten niet in huis hebben en dan “doen we maar wat”; vooral de sapcentrifuge is dan ideaal, daar kun je van alles met schil en al in gooien. Een goede tip; alles is lekker zo lang er appel door heen gaat.

Onze kinderen zitten aan het eiland met grote ogen te kijken naar alles wat in de blender gaat en wanneer de blender te keer gaat proberen ze het geluid hiervan te overtreffen door te juichen en te gillen. Nu hebben wij gelukkig geen problemen met de dagelijkse maaltijden, maar er komen hier kinderen over de vloer die werkelijk slecht eten maar die de smoothies en sapjes heerlijk vinden. Een perfecte manier om toch vitamines en goede voedingsstoffen binnen te krijgen.

Jason Vale, the Juice Master

Toen ik begon met het maken van al dit gezonds heb ik  “7 lbs in 7 days” detox-kuur gevolgd van Jason Vale alias “the Juicemaster”. Een week lang dronk ik niets anders dan groeten- en fruitsappen, al dan niet met yoghurt en met toevoegingen als spirulina, tarwegras, cia-zaad en andere “superfoods”. Heerlijk en het voelt super healthy. Omdat je 5 á 6 sappen per dag drinkt tijdens zo’n kuur en je ze niet elke keer alleen maar thuis kunt drinken vroeg ik me af hoe ik de sappen het beste mee kon nemen, enigszins gekoeld.

Bewaar smoothies en sappen in Sigg flessen

Jason Vale raadde de flessen van Sigg aan. Deze flessen zijn gemaakt uit één stuk aluminium en hebben geen kwetsbare naden. Er blijven hierdoor ook geen restjes van sappen achter en na een aantal jaren van gebruik kan ik zeggen dat er geen vreemde luchtjes in de fles blijven hangen. Ze sluiten dmv een schroefdop en zijn voorzien van een BPA (Bisphenol A) vrije binnencoating. De flessen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, met een inhoud van 0,3 liter tot 1,5 liter.

Gekoelde smoothies zelfs bij warm weer

Na een paar dagen werd ik er, al zeg ik het zelf, erg handig in en perste ik ’s morgens al mijn sapjes. Ik vulde twee Sigg flessen met deze sappen en zo had ik mijn voorraad klaar voor de hele dag. Ik bewaarde het vervolgens in de koelkast, maar ook wanneer ik het mee nam onderweg bleef het verbazingwekkend lang koel, helemaal wanneer ik de flessen vóór het vullen ca. 5 minuten in de diepvries had gelegd. In de week dat ik de kuur volgde was het 25 graden buiten, paste de fles niet in mijn fototas en moest ik de fles tijdens mijn opdrachten dus ook nog eens in de auto laten liggen. De sapjes smaakten er niet minder door!

Hou je van sappen en wil je ook eens een kuur volgen maar denk je dat het omslachtig is? Valt dus reuze mee! Sigg flessen even in de diepvries, sappen persen en meteen een voorraad maken voor de hele dag. Flessen vullen en bewaren in de koelkast. Vóór gebruik even schudden en uitschenken in een groot glas met ijsblokjes. Een ware traktatie, makkelijk én je bent nog goed bezig ook.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Gerelateerde artikelen

Back to top button