Kinderen

Speelgoedtip: Lego

Speelgoedtip: Lego | AllinMam.com

Lego, wie is er niet mee opgegroeid? Het bekende Deense bouwsteentje behoort al jaren tot het meest populaire speelgoed. Er zijn zelfs volwassenen die zich er nog mee bezig houden. Voor hen zijn er veilingen waar grote en bijzondere stukken verkocht worden. Kinderen zullen het meeste interesse hebben in Lego Duplo of Lego City. Voor peuters en kleuters, van anderhalf tot vijf jaar, is Duplo heel geschikt. Als ze ouder worden zal een thema als City meer gaan aanspreken.

Speelgoedtip: Lego Duplo

Lego Duplo kenmerkt zich door de grote bouwstenen. Dit maakt het speelgoed geschikt voor kleine handjes en zo kun je kinderen al vroeg leren de blokken te stapelen. De kleuren zullen de jongsten al aanspreken. Als ze wat ouder worden kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten. Met een jaar of drie zullen ze ook leren om samen te spelen. Het nieuwsgierige kind van vier zal zijn of haar werkelijkheid willen nabootsen. Zo groeien ze langzaam op terwijl het speelgoed met hun mee groeit.

Speelgoedtip: Lego City

Als ze vijf zijn worden ook de kleinere steentjes van Lego geschikt én heel interessant om mee te spelen. Eén van de thema’s die het speelgoedmerk op de markt brengt is Lego City. Hierbij worden de bouwstenen gebruikt om allerlei zaken te bouwen die je in een moderne stadse omgeving tegenkomt. Deze stad wordt bevolkt door de bekende kleine mini figuurtjes. Zo kunnen kinderen naast het plezier van het bouwen hele en avonturen beleven in hun zelf geschapen wereld. En dan is het ook nog eens goed te combineren, het past allemaal op elkaar.

Speelt jouw kind veel met Lego?

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button