Stichting Earlybirds fotografie

Van heel dichtbij hebben wij het meegemaakt, één van mijn beste vriendinnen beviel van een dood kindje. Vreselijk verdrietig, boos en machteloos voel je je en dat als “buitenstaander”. Hoe moeten de ouders zelf zich wel niet voelen? Alles gaat langs ze heen. Het enige wat je kunt doen is ze bijstaan, naar ze luisteren en een helpende hand bieden waar nodig. Mijn vriendin en haar man wilden graag foto’s van hun mooie dochter en vroegen mij als fotograaf of ik deze taak op me wilde én kon nemen. Ik wilde hen waar en hoe ik maar kon helpen dit verdriet wat draaglijker te maken en heb mooie foto’s gemaakt. Op deze manier kon ik hen een mooie blijvende herinnering aan hun dochtertje geven en dat voelde goed.

Stichting Earlybirds fotografie

Een stichting die zich richt op dit wat draaglijker maken van een dergelijke situatie van veel meer ouders is Earlybirds fotografie. Deze stichting maakt zich sterk voor ouders met veel te vroeg geboren kindjes, voor kindjes die het niet gehaald hebben maar gelukkig óók voor kindjes die het wel gehaald hebben maar die heel lang in het ziekenhuis moeten verblijven. Papa’s en mama’s van deze prematuur geboren kindjes worden geleefd in deze tijd, brengen het grootste gedeelte van de dag door in het ziekenhuis en hebben veel zorgen. Zij kunnen niet thuis onbezorgd genieten van hun kindje tijdens de kraamtijd. Earlybirds biedt deze ouders een reportage met mooie foto’s van hun kindje die zijn gemaakt in een vervelende periode, wat in de toekomst kan helpen hier toch positief op terug te kijken.

Earlybirds fotografie - AllinMam.com

Meer informatie over Earlybirds?

Wil je meer informatie over deze geweldige stichting? Ga naar de website van Earlybirds fotografie waar je ervaringen van ouders kunt lezen, blogs van de fotografen ziet en waar veel, heel veel mooie foto’s te zien zijn van prachtige kleine wondertjes.

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button