Tante Roza verwenpakket | Review

Gelukkig heb ik er zelf niet zo veel last van (mijn wederhelft kan hier natuurlijk anders over denken, haha) maar ik weet dat er vele, vele vrouwen zijn die elke maand echt niet happy in hun vel zitten. Stemmingswisselingen, buikkrampen, kort lontje, eetbuien… de menstruatie is over het algemeen geen feestje. Juist in deze dagen is het lekker om jezelf even in de watten te leggen. Heb je daar toch het geduld niet voor, neem je het zoals het is en dender je door, maar zou je het stiekem toch wel anders willen zien? Tante Roza kan uitkomst bieden.

tante roza box

Tante Roza is het geesteskind van Renske Hoogendorp. Renske wordt blij van andere mensen blij maken en bedacht een concept waarbij vrouwen elke maand een pakketje in de brievenbus ontvangen, tijdens hun menstruatie. Hiermee speelt ze in op de behoefte van vele vrouwen; een beetje aandacht voor jezelf op dagen dat je niet helemaal lekker in je vel zit, even de boel de boel laten en jezelf verwennen. AllinMam kreeg een pakket toegestuurd en met interesse pakken we het uit.

tante roza box

De postbode is geweest
Er ligt een discreet verpakt doosje op de mat, wat er uit ziet als een cadeautje; het adres is sierlijk met de hand geschreven, het doosje is verpakt in wit papier met een mooie strik er omheen. Als we de strik en het papier verwijderen komt er een kartonnen doosje tevoorschijn, wat me eigenlijk een beetje tegenvalt maar ik kan me voorstellen dat er bewust voor gekozen is ivm recycling dus dan vind ik het meteen weer wat minder storend.

In de box ziet het er gezellig uit met groene vulling en er komen allemaal kleine verpakkingen en kaartjes tevoorschijn. We vinden een potje met korreltjes voor een lekker voetenbadje, kaarten met kunst er op, een tijdelijke tattoo, een paar zakjes thee, een zakje met tampons, inlegkruisjes en maandverband en 2 (behoorlijk grote!) verpakkingen met Madecasse chocolade.

De spulletje in de box worden elke maand met zorg bij elkaar gezocht waarbij gekozen wordt voor producten van kleine leveranciers, juist om hen extra bekendheid te geven. Ook wordt gekozen voor “eerlijke” producten. Zo is het voetenbadje van “Lekker in een potje” op biologische en veganistische wijze gemaakt en de chocolade van Madecasse wordt geproduceerd met respect voor de cacaoboer en het milieu.

tante roza box
Wat vinden wij van het verwenpakket van Tante Roza?
Het concept is leuk! Wij denken dat er veel vrouwen zijn die je er echt blij mee kunt maken. Wat is er nu leuker dan een verrassingspakket in de brievenbus te krijgen en dat elke maand?

Echter vinden we de inhoud wel schaars voor de €22,50 dat het pakket per box (en per maand dus) bij een abonnement moet kosten. Wij denken dat het zakje met tampons, maandverband en inlegkruisjes weg gelaten kan worden. Ik begrijp dat de hele box juist bedoeld is voor de menstruatieperiode maar zelf ben ik bijvoorbeeld behoorlijk kritisch met wat ik gebruik en ik denk dat iedereen zo zijn eigen voorkeur heeft. Wanneer wat jij graag gebruikt niet in het zakje zit verdwijnt het linea recta in de prullenbak en dat is zonde! Voor de kosten die dan uitgespaard worden kan er misschien iets anders leuks of lekkers in de box toegevoegd worden, daarmee lijkt het ook “meer waar voor je geld”.

Wat meer variatie qua thee (er zaten nu 5 zakjes van dezelfde thee in) zou fijn zijn, als je deze smaak niet lekker vindt is het zonde van de andere 4 zakjes die waarschijnlijk ergens onderin de theedoos verdwijnen. Ik ben zelf niet van de tattoo’s en de kaarten met kunst vind ik mooi maar ja, wat ga je ermee doen? De chocolade is TOP, echt van heel goede kwaliteit en valt in de categorie “chocolade kan heel gezond zijn”. Niet beide repen achter elkaar op eten natuurlijk dan he. Maar aan de andere kant… ach, 1x per maand, zittend op de bank met een dekentje, voetjes in een voetenbadje en 2 repen (“gezonde”) chocolade wegwerken omdat je even je dag niet hebt… moet kunnen toch?

Meer informatie
Op TanteRoza.nl vind je meer informatie over dit maandelijkse verrassings- en verwenpakket. Lijkt het je leuk om een introductiebox te proberen? Dat kan! En op dit moment is hij tijdelijk afgeprijsd, je kunt hem bestellen voor €19,50 ipv €25,00. Laat ons weten wat je ervan vindt, we zijn benieuwd. Zoals tante Roza zegt; happy period!

Tags