Win de dvd Kikkerdril + kaartjes voor de bioscoopfilm Uilenbal

Hoe ga je een muis terugvinden in de vrije natuur? Dat vraagt Meral zich ook af in de leuke familiefilm UilenBal. Meral is 8 jaar oud en is net verhuisd. Wanneer ze op schoolkamp gaat neemt ze haar nieuwe vriendje mee; een muis.

Dankzij de muis, die ze ontdekte op haar slaapkamer, wordt ze vriendjes met Desi, Vito en Jason. Ze hebben het helemaal leuk met elkaar tot Piepiep, zoals ze de muis genoemd heeft, door een uil gegrepen wordt. Ze gaat op zoek naar de uilenbal waar Piepiep’s botjes in zitten, wat een spannende tocht wordt.

Wat is een uilenbal?

Een uilenbal wordt ook wel braakbal genoemd en is meestal rond of ovaal van vorm. Een uil braakt de braakbal uit een tijdje nadat hij zijn prooi heeft doorgeslikt. Een uilenbal bestaat uit de onverteerde resten van de prooi van de uil, zoals botjes, nagels en haren. Doordat de uil zijn prooi in 1 keer doorslikt zijn alle botjes van zijn prooi nog aanwezig in de braakbal. Uilenballen kunnen helemaal uit elkaar “geplozen” worden waarna je kunt onderzoeken welk dier prooi is geweest van de uil.

UilenBal: tip voor in de herfstvakantie

UilenBal draait vanaf 12 oktober in de bioscopen en daarmee is het meteen een goede tip voor een leuk familie-uitje in de herfstvakantie!

Win de dvd Kikkerdril + kaartjes voor de bioscoopfilm UilenBal

Wij mogen 4 bioscoopkaartjes voor de film UilenBal weggeven. Een leuk uitje voor in de herfstvakantie! Wil jij kans maken op deze kaartjes? Laat hieronder weten wie jij mee zou nemen naar deze leuke familiefilm, like onze Facebookpagina en deel ons bericht over de winactie met je vrienden op Facebook. Win jij de kaartjes? Dan krijg je de dvd Kikkerdril erbij!

Op 10 oktober maken we de winnaar/winnares bekend. Succes allemaal!

Winnaar bekend!

Alyt, van harte gefeliciteerd, jij wint de bioscoopkaartjes voor UilenBal én de dvd Kikkerdril! We sturen je een mailtje voor je adresgegevens. Veel plezier ermee!

*Dit is een samenwerking. Meer informatie over UilenBal vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Back to top button