Kinderen

Verrassingseieren uitpakken op YouTube

In juli van dit jaar schreef ik over ons “verrassingseieren experiment“; het maken van filmpjes waarin we verrassingseieren openmaken. Nu zul je denken huh? Dat dachten wij namelijk ook maar inmiddels lijkt het best serieus te worden. Schreef ik in juli dat we 6 maanden na de start van ons AllinToys YouTube kanaal 103 abonnees hadden, meer dan 100.000 views en dat het best bekeken filmpje 33.000 views had, nu is het allemaal vele malen meer. Het leek me leuk om de ontwikkelingen met jullie te delen.

Verrassingseieren? Even in het kort…

Madee keek vorig jaar dolgraag naar filmpjes waarin je 2 handen ziet die verrassingseieren (of speelgoed) uitpakken. Toen wij zagen hoeveel views die filmpjes op YouTube hebben vonden we het wel een leuk experiment om zelf ook gelijksoortige filmpjes te maken en op YouTube te plaatsen. En daar zijn we dus nu precies een jaar geleden mee begonnen.

Verrassingseieren kopen

Dat viel nog niet eens zo heel erg mee; iedereen kent natuurlijk de Kinder surprise eieren maar wil je net iets “specialere” verrassingseieren dan moet je echt investeren; in een zoektocht welteverstaan. Verrassingseieren anders dan Kinder surprise eieren lijken meer kijkers te trekken en laat dat nou net het experiment zijn! Zo hebben we al eieren gekocht in Poolse winkels, in Duitsland en namen mijn schoonouders verrassingseieren van Masha & de beer mee vanuit Rusland.

Aantal filmpjes online van verrassingseieren uitpakken

Momenteel staan er 18 video’s op ons AllinToys YouTube kanaal, waarvan er 12 met verrassingseieren uitpakken zijn. De andere 6 zijn video’s waarin we speelgoed uitpakken of een kleurpuzzel inkleuren. De laatste video van verrassingseieren uitpakken heb ik eind augustus online gezet dus ik moet nodig weer wat eieren gaan uitpakken :-)

Aantal abonnees en views

Ik vind het ongelooflijk maar elke week komen er wel een paar abonnees bij. Op dit moment hebben 263 mensen zich geabonneerd op ons AllinToys kanaal en staat de teller op nog net geen 310.000 views. Gaaf toch?

Maya de Bij verrassingseieren uitpakken

By far het best bekeken is de video waarin we verrassingseieren uitpakken van Maya de Bij. De video is eind januari 2015 online gegaan en is nu meer dan 127.000 keer bekeken. 85 kijkers hebben aangegeven de video leuk te vinden en 34 mensen hebben een “duimpje omlaag” aangeklikt. Zelf vind ik het eigenlijk super irritant, het gekraak van het papier en steeds hetzelfde achtergrondmuziekje (IMovie) maar het blijkt dat kinderen helemaal in trance zitten te kijken. Herhalen, herhalen, herhalen…

De video van de Kabouter Plop verrassingseieren uitpakken volgt met meer dan 57.000 views. Deze video werd door 44 mensen leuk gevonden en door 23 mensen niet. Daarna volgt de video van de Efteling verrassingseieren met meer dan 30.000 views. Voor deze video geldt op dit moment: 34 duimpjes omhoog, 12 duimpjes omlaag.

Experimenteren met geluid, ondergrond en snelheid

Dat heb ik wel gedaan met alle verschillende video’s; verschillende achtergronden, versneld afspelen, met bestaand geluid en zonder of alleen met muziek. Bij het inkleuren van een Minni Mouse puzzel heb ik zelfs gepraat maar dat vind ik zo raar!!! Toch heeft deze video inmiddels bijna 65.000 views, 28 duimpjes omhoog en 11 duimpjes omlaag.

Ik wil eigenlijk meer video’s gaan uploaden waarin ik speelgoed uitpak, maar dat zal waarschijnlijk een dingetje worden met de kids; die vinden het namelijk helemaal niet leuk als ik in m’n eentje speelgoed uitpak, haha.

Wat is er nou leuk aan verrassingseieren uitpakken?

Dat is ons inmiddels wel duidelijk! Jonge kinderen zien geen onderscheid tussen eigen perspectief en dat van iemand anders. Als ze naar een filmpje kijken waarin 2 handen iets uitpakken dan kijken ze ernaar alsof ze hun eigen handen zien bewegen. Met andere woorden; ze pakken zelf de eieren uit! Althans, in die waan begeven ze zich. Ze komen tot rust en kunnen ontzettend lang heel gefascineerd naar dit soort filmpjes blijven kijken.

Vindt jouw kind deze filmpjes ook leuk?

Naar aanleiding van mijn post in juli over deze filmpjes kreeg ik veel reacties waarin mensen vertelden dat ook hun kind helemaal opging in de filmpjes. Natuurlijk zijn we heel benieuwd of er nog meer kinderen zijn die deze filmpjes kijken en wat ze dan het mooist vinden; speelgoed uitpakken of verrassingseieren. Of misschien kijken ze toch liever naar iets wat ingekleurd wordt? Laat het ons weten :-)

 

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button