Complimentjes uitdelen met Vriendenklets!

Ze komen en gaan; vriendenboekjes. Elke week komen er wel weer een aantal uit de schooltasjes bij het verwisselen van broodblikjes en drinkbekers. Helemaal aan het begin van het schooljaar en dan vooral wanneer er een nieuwe samenstelling van kinderen in de klas is. De vriendenboekjes worden zo ongeveer op de automatische piloot ingevuld, zo voorspelbaar zijn de vragen inmiddels.

Complimentjes uitdelen met Vriendenklets - AllinMam.com

“Ik heb wéér een vriendenboekje om in te vullen… ” hoorde ik vorige week een jongetje verveeld tegen zijn moeder zeggen terwijl hij zijn schooltasje in haar handen duwde. Zien ouders het invullen van de vriendenboekjes inmiddels ook als een “moetje“?

Ik moet eerlijk zeggen dat de vriendenboekjes hier veel te lang in huis liggen voor ze worden ingevuld en dat het voor de kinderen een eeuwigheid lijkt te duren voor hun eigen vriendenboekjes weer retour komen. Herkenbaar?

Vriendenklets! Nu wordt invullen pas echt leuk!

Maar dan ineens hebben we Vriendenklets! in huis. Al even verkrijgbaar dus niet nieuw, maar hier in huis dus wel nieuw. Vriendenklets! is in vele opzichten leuker dan de doorsnee vriendenboekjes. Het is anders van formaat, ziet er gezellig uit en kinderen moeten bij het invullen veel beter na gaan denken. Zo wordt er van vriendjes en vriendinnetjes gevraagd te vertellen waar zij zelf goed in zijn, wat zij vinden van de persoon van wie Vriendenklets! is en hoe de vriendschap is ontstaan. Het gaat meer de diepte in, vraagt erom complimentjes uit te delen én om jezelf een schouderklopje te geven. Goed voor de eigenwaarde!

Complimentjes uitdelen met Vriendenklets - AllinMam.com

Twee varianten Vriendenklets!

Vriendenklets! is er in 2 kleuren, in het rood (met hartjes) en in het blauw (met sterretjes). Er zijn twee varianten verkrijgbaar, een met een rode cover (hartjes) en een met een blauwe cover (sterren). Alleen de cover is verschillend, van binnen zijn de boekjes verder helemaal hetzelfde.

Inhoudsopgave en plek voor 34 vriendjes!

In Vriendenklets! kijken kinderen gemakkelijk terug wie er allemaal al in geschreven heeft, in het begin vind je namelijk een inhoudsopgave. Kinderen kunnen van tevoren opschrijven wie ze graag in Vriendenklets! willen laten schrijven maar ze kunnen de namen natuurlijk ook achteraf opschrijven. Dat laatste is misschien wat handiger, aangezien de volgorde misschien niet altijd helemaal aangehouden kan worden. Er kunnen in Vriendenklets! maar liefst plek 34 vriendjes en vriendinnetjes schrijven, ruim genoeg voor alle klasgenootjes en wat buurtkindjes:-)

Ik moet zeggen dat sinds onze zoon Vriendenklets! heeft dit boekje ineens sneller terugkeert naar huis dan vorig jaar met een ander vriendenboekje. Ben ik blijkbaar niet de enige die dit écht een leuk boekje vindt om samen met de kinderen in te vullen!

Hoe is jouw ervaring met vriendenboekjes?

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button