Twee kindjes en heel veel waterpokken

Waterpokken heerst op het kinderdagverblijf. Ik krijg het 2 weken geleden te horen en meteen weet ik dat wij binnen korte tijd ook aan de beurt zijn. Laat maar komen denk ik, ik heb genoeg kindjes gezien die in de zomer wel dubbel zoveel last van jeuk leken te hebben door de warmte dus als het dan toch moet, dan liever met dit koudere weer.

Rond de 18 dagen incubatietijd lees ik. Ik wacht rustig af en haal alvast het een en ander aan middeltjes bij de drogist. Je kunt het maar in huis hebben! Ondertussen word ik ook al wel weer een beetje nerveus; stel dat ze precies met Pasen de waterpokken hebben, tijdens ons jaarlijkse familieweekend weg? Niet teveel over nadenken; is het zo, dan is het zo!

Ja hoor daar zijn ze, de waterpokken

Twee dagen geleden verschijnen zowel bij Madee als bij Ole de eerste plekjes. Ik heb nog steeds de foto’s in gedachten die een vriendin van haar dochter doorstuurde, haar rug zat zo vol met waterpokken dat er bijna geen stukje “onaangetaste” huid te vinden was. Verschrikkelijk!  Al snel heb ik het idee dat het zo erg bij onze kindjes niet gaat worden. Ze zijn wel over het hele lichaam te vinden maar ik heb het zeker veel erger gezien bij andere kinderen.

Maar goed, daar hebben ze beiden niets aan, aan die wetenschap! Nu na twee dagen begint de jeuk en of het er veel zijn of niet, jeuk is niet leuk! Ole kriebelt zich suf. Op zijn hoofd, op zijn buik, zijn armen en in zijn nek. Zelfs in zijn oren en neus. Hij heeft mijn advies opgevolgd wat betreft het kriebelen met de nagels; niet doen! Madee “aait” zichzelf continue met vlakke hand over haar buikje en borst, waar ze een aantal vervelende grote plekken heeft zitten.

Waterpokken net iets draaglijker maken

Ik denk dat ik een goede methode heb gevonden om de jeuk wat “draaglijker” te maken. KidsClin is een mousse speciaal ontwikkeld voor de behandeling van waterpokken, is verkoelend en helpt tegen de jeuk. Bovendien bevat de mousse een  bacterieblokker die voorkomt dat de open(gekrabde) blaasjes gaan ontsteken en littekens achterlaten. Hierna breng ik over het hele lichaam talkpoeder aan. Ze vinden het heerlijk, dat getut en ik hoor geregeld een “mmmmm” langs komen.

Ik wil net zeggen dat het te doen is zo maar ik hoor Ole wakker worden van de jeuk. Daar gaan we weer, smeren en poederen…

*Uitgelichte foto via Shutterstock

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close