Zelf armbandjes maken met de KumiKreator

Armbandjes heb ik in het verleden veel zelf gemaakt. Maar nog nooit is het zó snel gegaan als nu! Zelf armbandjes maken is tegenwoordig echt gedaan in een handomdraai. Letterlijk. De Cool Maker KumiKreator is een apparaat waarmee je namelijk met een draaiende beweging armbandjes maakt. Binnen een paar minuten heb je een kleurrijk armbandje om je pols.

Zelf armbandjes maken met de KumiKreator

Voor het maken van armbandjes met de KumiKreator zijn een aantal handelingen nodig. In het begin lijkt dat misschien best veel maar als je het een keer gedaan hebt gaat het de tweede keer vliegensvlug. Mijn dochter dacht het eerst echt niet alleen te kunnen maar nadat we samen het eerste armbandje hadden gemaakt begon ze zelfstandig aan de tweede.

Zelf armbandjes maken met de KumiKreator - AllinMam.com

Inhoud van de KumiKreator

In de doos van de Cool Maker KumiKreator vind je eigenlijk nog niet eens zo veel. Tenminste, niet als het om onderdelen gaat. Het apparaat zelf bestaat uit 2 onderdelen. Het gedeelte waar de garen-spoeltjes op komen te staan en het hendeltje. Dit klik je op eenvoudige manier in het spoeltjesgedeelte. Nu is het apparaat eigenlijk meteen klaar voor gebruik. In een bijgeleverd plastic doosje vind je 5 kleuren garen op spoeltjes, sluitingen, een meetlintje, klemmetjes en een patronenboekje.

Zelf armbandjes maken met de KumiKreator - AllinMam.com

Hoe werkt de KumiKreator?

Je kiest je patroon en plaatst de spoeltjes met garen op de juiste plek in het apparaat. Vervolgens haal je van elk spoeltje het uiteinde van het garen door de opening in de hendel naar boven en klemt het vervolgens vast in het daarvoor bestemde klemmetje. Als het vast zit klik je de hendel los zodat er spanning komt te staan op het garen. Nu hoef je nog maar 1 ding te doen en dat is draaien! Je kunt tijdens het draaien elke keer even stoppen om te kijken of het armbandje al lang genoeg is. Je kunt hiervoor gebruik maken van het meetlintje, die je eerst om je pols gebogen hebt om te kijken welke maat je nodig hebt. Als het armbandje lang genoeg is plak je een stickertje op zo’n 10 cm voor het einde, aan beide kanten. Nu mag de onderkant losgeknipt worden.

Zelf armbandjes maken met de KumiKreator - AllinMam.com
Zelf armbandjes maken met de KumiKreator - AllinMam.com
Zelf armbandjes maken met de KumiKreator - AllinMam.com

KumiKreator armbandje afwerken

De volgende stap is het afknippen van de uiteinden van het garen. Dit kan meteen naast het stickertje. Het uiteinde haal je vervolgens door 1 kant van de sluiting, waarna je er een klemmetje op doet. Trek nu even goed aan de garen en het zit mooi vast in de sluiting. Als je dit aan beide kanten hebt gedaan is het armbandje klaar; je kunt het om je arm doen en de sluiting dichtmaken.

Zelf armbandjes maken met de KumiKreator - AllinMam.com

KumiKreator vriendschapsarmbandje

Hartstikke leuk voor meiden om samen een armbandje te maken. Of om een armbandje voor een vriendinnetje te maken en cadeau te geven als vriendschapsarmbandje. Mijn dochter heeft er al een paar gemaakt, nu nog kiezen welke ze cadeau gaat geven!

De KumiKreator is te koop voor € 29,95. Met de inhoud van de verpakking is het mogelijk om 10 armbandjes te maken. Een refill set voor de KumiKreator is te koop voor € 12,99. Er zijn vier soorten refill sets verkrijgbaar, in verschillende kleuren. Met 1 refill set kun je nog eens 12 armbandjes maken.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button