Moederdag

6x origineel moederdag cadeau

Over een kleine 2 weken is het weer zover: moederdag! De kinderen zijn er al druk mee in de weer geweest op school, alles moest voor aanvang van de meivakantie klaar zijn. Moederdag valt immers op de laatste zondag van de meivakantie. Althans, op veel scholen :-)

Moederdag door de jaren heen

Ik ben al gebombardeerd met hints en raadselachtige opmerkingen. “Mam, wat is een plekje waar je echt nooit komt?” “Mam, ik zeg niet wat ik heb gemaakt maar het is van papier, het is groen en het bestaat eigenlijk uit 2 delen.” “Mam, op dat plekje daar mag je de komende twee weken niet komen, goed?”

Ik hou ervan. Een ontbijtje op bed krijg ik altijd, zó leuk! De kinderen zijn dan helemaal hyper. Eindelijk kunnen de cadeautjes uitgepakt worden en zien ze mijn reactie. Ik weet nog hoe leuk ik het vroeger zelf vond. Zittend op de bedrand van mijn moeder, wachtend tot ze dan eindelijk mijn zelf geknutselde cadeau’s uitpakte. Het is eigenlijk allemaal zo simpel, maar voor kinderen zó spannend!

6x origineel moederdag cadeau

Naarmate je ouder wordt verandert er veel op moederdag. Zelf in elkaar geknutselde cadeau’s veranderen in gekochte cadeau’s, in bloemen, in kaarten met tegoedbonnen voor een leuk dagje weg of in etentjes. Eigenlijk verandert het hele idee van moederdag met de jaren. Tijdens je jeugd is moederdag nog heel erg gericht op “mama verwennen”, maar als je ouder wordt staat moederdag meer voor een blijk van waardering. En die blijk van waardering kun je op diverse manieren tonen :-) Maar wat zijn nou leuke ideeën, want een bloemetje is inmiddels ook wel een beetje afgezaagd. Of niet?

Een high tea voor jou en je moeder

Even een paar uurtjes samen met je moeder door brengen, terwijl je geniet van iets lekkers. Een leuke plek voor een high tea die net even anders dan anders is: Yoghurt Barn. Je vindt de Yoghurt Barn op verschillende plekken in Nederland en je kunt een kadobon voor een high tea in de Yoghurt Barn zelf kopen maar ook online. Even quality time met je moeder samen!

6x origineel moederdag cadeau, net weer even anders - AllinMam.com

Iets lekkers thuis laten bezorgen

Laat je liever iets lekkers thuis bezorgen? Dat kan met Greetz! Onder de paarse knop “moederdag” vind je allerlei lekkernijen die je, samen met een persoonlijke kaart, thuis kunt laten bezorgen. Van snoeppotten tot bonbons en van slagroomtaarten tot potten met ingrediënten voor lekkere koekjes. Voor moederdag vind ik vooral de taarten en de donuts er tussenuit springen. En wat dacht je van die mooie rode macarons? Laat al het lekkers op zaterdag bezorgen en ga het zondagochtend samen met je moeder opeten :-) Ik zeg: goed idee!

Ben je van het bakken? Dan kun je natuurlijk ook zelf aan de slag. Maak een leuke slinger van hartjeskoekjes, een roze kwarktaart of deze lekkere chocoladetaart. Succes gegarandeerd.

Een dagje of een avondje uit

Zijn de paar uurtjes tijdens de high tea niet genoeg om bij te kletsen? Neem je moeder dan een dagje mee op stap, of een avondje uit. Als je geen idee hebt wat je dan moet gaan doen kun je ideeën opdoen op Vakantieveilingen.nl. Zie je iets leuks? Meteen bieden! Wie weet ben je de hoogste bieder en heb je een origineel moederdag uitje.

6x origineel moederdag cadeau, net weer even anders - AllinMam.com

Moederdag ontbijtservice

Als je als kind nog thuis woont is het allerleukst natuurlijk zelf een ontbijt klaarmaken en serveren op bed, maar dat wordt lastiger wanneer je al jaren niet meer thuis woont. Ontbijtservice is dan de uitkomst! En op heel veel plekken in Nederland wordt dat inmiddels aangeboden. Je kunt het ontbijt voor 1 persoon bestellen maar ook voor meerdere personen. Dus wil je je ouders samen in de watten leggen dan kan dat ook :-)

6x origineel moederdag cadeau, net weer even anders - AllinMam.com

Een nachtje samen weg

Nu denk je misschien meteen “het moet niet uit de klauwen lopen qua kosten!” maar dat hoeft ook niet. Een nachtje weg hoeft niet veel te kosten, helemaal niet wanneer je het last-minute boekt. Kijk maar eens op Weekendjeweg.nl, hier vind je last-minute aanbiedingen al voor €49,00 per kamer! Plak er een dagje shoppen aan vast en je hebt een moederdag cadeau om nooit meer te vergeten.

6x origineel moederdag cadeau, net weer even anders - AllinMam.com

Maak een fotoboekje met al jullie herinneringen samen

Fotoboeken blijven altijd leuk, hoe vaak je er ook doorheen bladert. Hoe leuk is het wanneer je je moeder een fotoboekje geeft met daarin foto’s van jullie samen, door de jaren heen? Het hoeven er niet eens veel te zijn. Een soort levensloop in beeld, heel beknopt. Wanneer je je foto’s altijd goed georganiseerd bij hebt gehouden is een klein fotoboekje maken zo gedaan en super leuk om cadeau te krijgen. Digitale fotoboeken maken kun je via veel verschillende aanbieders als VistaPrint.nl, Fotofabriek.nl, Kruidvat.nl, Albelli.nl etc. Maar inplakken kan natuurlijk ook nog steeds!

6x origineel moederdag cadeau, net weer even anders - AllinMam.com

*Foto’s via Greetz en Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button