Valentijnsdag

Hartjes koekjes maken en aan een slinger rijgen

Het is leuk om met Valentijnsdag net even iets anders te doen dan anders. Maar wat? Een kaartje sturen, een cadeautje geven, uit eten gaan… dat kennen we allemaal wel. Eerder gaven we al tips voor het maken van een lekkere Valentijnstaart, een roze smoothie in een leuk flesje en roze yoghurt mousse. Wil je liever op een andere manier aan de slag met iets lekkers én iets origineels? Dan hebben we iets leuks voor je: Hartjes koekjes maken die je vervolgens aan een slinger hangt.

Hartjes koekjes maken voor Valentijnsdag

Een slinger met hartjes koekjes maken is eigenlijk super eenvoudig. Eerder deelden we al een lekker recept voor koekjes. Gebruik een goed scherp uitsteekvormpje om de koekjes mee uit te steken. Wanneer je een slinger wilt maken van de koekjes kun je in het koekje een gaatje maken, dit doe je ook voordat je de koekjes gaat bakken. Voor het maken van dit gaatje kun je het beste een spuitmondje van een spuitzak gebruiken. Deze zijn vaak ook nog in verschillende vormen verkrijgbaar, bijvoorbeeld gekarteld, waardoor je het gaatje wat speelser kunt maken.

Hartjes koekjes maken en aan een slinger rijgen - AllinMam.com

Slinger maken van hartjes koekjes

Laat de koekjes goed afkoelen als ze klaar zijn. Misschien vind je het leuk om de koekjes te versieren? Tips voor het versieren van koekjes gaven we je eerder al in een artikel over kerstkoekjes bakken. Laat de versieringen ook goed afkoelen voordat je verder gaat met de koekjes.

Vervolgens kun je een slinger maken van de koekjes, je kunt hier touw voor gebruiken zoals op de foto maar natuurlijk ook leuk gekleurd lint. Wil je niet dat de koekjes tegen elkaar aan hangen? Haal dan het touw of lint een keer extra door het gaatje waardoor het koekje op zijn plek blijft.

Lees ook: Valentijnsdag ideeën voor als je al langer bij elkaar bent

Hartjes koekjes maken en aan een slinger rijgen - AllinMam.com

Hartjes koekjes als cadeau decoratie

Wanneer je koekjes hebt met een gaatje er in kun je die natuurlijk ook heel leuk gebruiken als decoratie voor een cadeau. Rijg ook hier weer simpelweg lint of touw door het koekje heen en maak dit vervolgens vast om het cadeau. Met zelfgemaakt glazuur kun je een leuke tekst op het koekje schrijven. Gebruik hiervoor een heel fijn spuitmondje zodat het glazuur niet uitloopt.

Wanneer je kleine stipjes glazuur op het koekje aanbrengt en hierop meteen kleine decoratievormpjes op vastdrukken. Versier je liever met grotere decoratievormpjes? Dan kun je ook kijken of je ergens een leuke set met sjablonen kunt vinden. Je hebt niet perse taart- of cupcake sjablonen nodig, een set met koffie sjablonen werkt net zo makkelijk!

Koek vormen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€8,95)
Laatst bijgewerkt: 22 juni 2024 - 23:17
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button