Halloween

Heksenvingers maken, recept en tips

Hoe leuk is het om met Halloween zelf griezelige heksenvingers te maken? Heksenvingers behoren tot de leukste Halloween koekjes en zijn gemakkelijk zelf te maken. Eén van de leukste Halloween ideeën als je het mij vraagt. Stapel de griezelige koekjes op een schaal en je hebt gegarandeerd een aantal angstkreetjes te pakken!

Zelf heksenvinger koekjes maken, wat heb je allemaal nodig?

Met een goed basisrecept kun je allerlei koekjes maken. Het basisrecept dat hieronder staat kun je naar eigen smaak aanpassen. Wil je minder of geen suiker gebruiken? Vervang de suiker dan door een suikervervanger (bijvoorbeeld van Sukrin). Hou je niet zo van vanille- of van amandelsmaak? Laat dit dan achterwege. Het ligt er natuurlijk aan hoe groot je de koekjes maakt, maar de ingrediënten zijn in principe voldoende voor een stuk of 15 koekjes.

Ingrediënten voor heksenvingers

  • 200 gram bloem
  • 160 gram suiker
  • 16 gram vanillesuiker (2 zakjes)
  • 1 theelepel amandelextract (indien gewenst)
  • 120 gram boter
  • 1 ei
  • klein beetje zout
  • klein beetje bakpoeder
  • gehalveerde amandelen

Bereiding van het deeg voor de heksenvingers

Laat de boter ruim van tevoren op kamertemperatuur komen, zodat het makkelijk te mixen is met de overige ingrediënten. Is het nog niet zacht genoeg? Dan kun je het altijd heel even in de magnetron zetten of au bain marie wat zachter maken. Meng de boter met het ei, de suiker, het zout, het extract en de (vanille)suiker. Heb je nu een goede substantie, voeg dan met een zeef de bloem toe om te voorkomen dat je klontjes krijgt. Wil je dat de heksenvingers een griezelige, grauwe kleur krijgen? Voeg dan een een paar kleine druppels groene kleurstof toe.

Heksenvingers maken, recept en tips - AllinMam.com

Heksenvinger koekjes maken

Zet het deeg een half uurtje in de koelkast; dit zorgt ervoor dat het deeg lekker stevig is en dat je het daarna beter in vorm krijgt. Verwarm de oven op 180 graden, vlak voor je aan de slag gaat met het vormgeven van de heksenvingers. Verdeel het deeg in kleine stukjes en rol elk stuk uit tot een langwerpige vingerachtige vorm. Knijp lichtjes in het midden om een knokkelachtig effect te creëren. Plaats een gehalveerde amandel aan het uiteinde van elke vinger om de nagel te vormen. Druk de amandel voorzichtig in het deeg zodat hij goed vastzit. Als je wilt dat je heksenvingers er extra griezelig uitzien, kun je kleine sneetjes maken bij de knokkels om het uiterlijk van de vingers te verbeteren.

Plaats de gevormde heksenvingers op bakpapier op een bakplaat en bak ze ongeveer 12-15 minuten, of tot ze licht goudbruin zijn. Hou het goed in de gaten en draai de bakplaat eventueel; elke oven bakt immers weer anders. Haal de heksenvingers uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster plaatst om volledig af te koelen.

Als je een bloederig effect wilt creëren, kun je een druppel rode voedingskleurstof aan de basis van elke amandelnagel aanbrengen. Een beetje poedersuiker over de heksenvingers wrijven zorgt voor een extra stoffig uiterlijk.

Nu heb je heksenvingers klaar om te serveren of om uit te delen aan griezelige gasten die aan de deur komen!

Back to top button