Halloween

15 Halloween ideeën voor in huis

Halloween komt er weer aan! Zo langzamerhand zie ik in de straten hier en daar wat Halloween decoratie verschijnen. Versieringen bij voordeuren, krijtstift raamtekeningen en pompoenen. Heb je geen idee hoe je een beetje Halloween sfeer in huis kunt krijgen? Wij helpen je met Halloween ideeën voor in huis. Het hoeft namelijk helemaal niet heel ingewikkeld te zijn. Als je herfstkleurige decoratie gebruikt met een beetje oranje erbij ben je al snel Halloween proof.

Plaats een lichtbak met Halloween teksten

Eén van de makkelijkste manieren om in Halloween sfeer te komen: gebruik maken van een lichtbak. Een lichtbak is leuk voor het vieren van feestdagen en verjaardagen maar ook om wat extra nadruk te leggen op de verschillende seizoenen. Zet een leuke Halloween tekst in de lichtbak en versier de lichtbak met wat decoratie, zoals spinnen in een web. Een aantal Halloween ideeën wat betreft tekst voor de lichtbak:

Halloween ideeën voor lichtbak teksten

  • Trick or Treat!
  • Happy Halloween!
  • Ghosts just wanna have fun
  • Halloween party
  • The monster in me is happy
  • Hello pumpkin
  • Scary Halloween!
  • Vertel een verhaal…
  • Halloween is here!
Halloween lichtbak - 15 Halloween ideeën voor in huis - AllinMam.com

Gebruik houten blokjes met letters

Vind je een lichtbak te groot? Dan kun je ook aan de slag met houten letterblokjes (of scrabble blokjes). Een stuk kleiner en net zo leuk! Een ander voordeel van houten letterblokjes is dat je langere teksten kunt maken. Als het uitkomt met de letters natuurlijk :-) Paar spinnetjes erbij, wat mandarijntjes, een pompoen en klaar is kees!

Halloween versieringen aan de muur - 15 Halloween ideeën voor in huis - AllinMam.com

Maak een Halloween slinger

Zin om te knutselen met de kids? Dan is het leuk om zelf een Halloween slinger te maken. Eén van de leukste Halloween ideeën voor een gezinsactiviteit! Maak van vilt of van papier leuke pompoen gezichtjes en bevestig deze met mini knijpers aan een leuk gekleurd koord vast. Je kunt een Halloween slinger maken met alleen pompoen gezichtjes, maar je kunt er ook papier tussendoor hangen zoals op de foto hieronder. Schrijf er leuke Halloween teksten op, tel af naar Halloween of plak er leuke foto’s op. Geen zin om te knutselen? Er zijn ook kant en klare Halloween slingers te koop!

Halloween slinger - 15 Halloween ideeën voor in huis - AllinMam.com

Bak een Halloween taart

Elke oranje taart kan door voor Halloween taart! Helemaal als je bovenop de taart nog wat Halloween decoratie van marsepein of suiker aanbrengt. Denk aan pompoentjes, hoedjes, spinnen of bezemsteeltjes. Kun je niet kiezen tussen de verschillende figuurtjes dan is deze siliconen bakvorm misschien iets voor jou.

Halloween taart - 15 Halloween ideeën voor in huis - AllinMam.com

Bak Halloween cupcakes

Als je dan toch aan het bakken slaat kun je meteen leuke Halloween cupcakes maken. Voor Halloween cupcakes kun je elk cupcake of muffin recept gebruiken in elke cupcake vorm. Alhoewel gezegd moet worden dat deze Halloween cupcake vormpjes en deze pompoen cupcake vormpjes wel erg leuk zijn :-) Wil je het toch nog een beetje verantwoord houden kies dan voor deze havermout muffins. De cupcakes kun je op allerlei manieren versieren. Kies voor standaard versiering of ga zelf aan de slag met marsepein en suiker decoratie. Superleuk al deze Halloween ideeën voor cupcakes en andere baksels!

Halloween cupcakes - 15 Halloween ideeën voor in huis - AllinMam.com

Gebruik Halloween versiering op tafel

Wil je het niet al te bont maken met Halloween? Dat kan! Pak een dienblad, leg er wat herfstbladeren in samen met wat mini pompoenen. In plaats van echte pompoenen kun je ook nep pompoenen met verlichting gebruiken. Zo pak je toch een beetje de sfeer mee maar is niet meteen heel je huis spooky en oranje.

Halloween dienblad decoratie - 15 Halloween ideeën voor in huis - AllinMam.com

Ideeën voor een Halloween muur in je woonkamer

Met kleine kinderen is het natuurlijk leuk om echt uit te pakken. Dat geldt voor de voordeur maar ook voor je woonkamer. En het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn! Hier een aantal Halloween ideeën voor in de woonkamer: Halloween ballonnen, Halloween slingers, Halloween kaarsen en pompoenen. Een Halloween spinnenweb maakt je muur natuurlijk helemaal af, net als die Halloween hoed op de pompoen. Maak het zo gek als je zelf wilt. Vergeet niet hier en daar een goede Halloween quote toe te voegen!

Halloween muur - 15 Halloween ideeën voor in huis - AllinMam.com

Maak papieren Halloween knutsels

Nog een Halloween idee: creatief doen met papier. Online vind je genoeg voorbeelden van papieren Halloween knipsels die je na kunt knippen. Ook kun je voor een laag bedrag speciale Halloween bestanden downloaden. Geen zin om zelf te knippen? Dan kun je altijd kant en klare Halloween knipsels bestellen.

Halloween papierknipsels - 15 Halloween ideeën voor in huis - AllinMam.com

Maak een Halloween raamtekening

Vooral met de feestdagen zie je ineens veel raamtekeningen verschijnen. Sinterklaas, de kerstman en sneeuwpoppen komen voorbij op de ramen en zorgen voor een winters tafereel. Een raamtekening maak je makkelijk met krijtstift. Heb je zelf niet heel veel inspiratie? Dan kun je op Pinterest je lol op. Ook zijn er sjablonen voor een raamtekening te koop, deze kun je eenvoudig overtrekken. Krijtstiften zijn te koop in verschillende kleuren en van verschillende merken, maar wij hebben de beste ervaring met de krijtstiften van Edding.

Ga een pompoen uithollen voor Halloween

Ok, ik weet dat de meeste mensen er niet aan beginnen. Wat een werk is dat, een pompoen uithollen! Maar misschien wil je je agressie kwijt of wil je nieuwe messen uitproberen. Dan is het leuk om een pompoen uit te hollen! Stop er een lichtje in als je klaar bent en maak lekkere pompoensoep van de inhoud.

Halloween pompoen uithollen - 15 Halloween ideeën voor in huis - AllinMam.com

Plaats Halloween poppen bij de voordeur

Heb je pompoenen bij de voordeur liggen? Dan is het leuk om er Halloween poppen bij te zetten. Niet zo handig wanneer je in de stad woont, maar wat meer achteraf zijn ze vast veilig. Halloween poppen zijn in veel uitvoeringen verkrijgbaar. Vind je het zonde om ze buiten te zetten in weer en wind? Dan heb je misschien wel een plekje in je vensterbank of binnen bij de deur.

Halloween poppen - 15 Halloween ideeën voor in huis - AllinMam.com

Koop een Halloween kostuum of kleding

Zijn je kinderen echt Halloween fan? Dan is een Halloween kostuum leuk wanneer ze langs de deuren gaan voor “trick or treat”. Vind je een heel Halloween kostuum een beetje overdreven dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een Halloween hoed of een shirt. Of gebruik wat schmink om van je kind een scary spookje te maken. Gegarandeerd succes!

Halloween kostuums en kleding - 15 Halloween ideeën voor in huis - AllinMam.com

Bak Halloween koekjes

Hierboven hadden we het al over taart en cupcakes bakken. De Halloween koekjes kunnen we natuurlijk niet achterwege laten! Hoe je lekkere koekjes bakt en versiert lees je in dit artikel over zelf koekjes bakken en versieren. Met leuke Halloween uitsteekvormpjes en gekleurd glazuur kun je de koekjes helemaal maken zoals je zelf in gedachten hebt. Wil je het echt griezelig? Ga dan voor deze heksenvingers!

Halloween koekjes maken - 15 Halloween ideeën voor in huis - AllinMam.com

Maak een Halloween lantaarn van emmertje

Makkelijk zelf een Halloween lantaarn maken kan met een transparant emmertje. De emmertjes van HEMA stiften bijvoorbeeld lenen zich uitermate goed hiervoor. Haal de sticker van de emmer af, knip van zwart papier een Halloween gezichtje en plak dit op het emmertje. LED lichtje er in en klaar!

Halloween emmertjes met licht - 15 Halloween ideeën voor in huis - AllinMam.com

Beschilder een Halloween mok

Heb je effen mokken in huis? Dan hebben we hier een laatste Halloween idee: met de kids samen Halloween mokken maken. Voor eenmalig gebruik kan dat heel simpel: knip een Halloween gezichtje van papier en plak het op een effen mok. Mag het permanent? Dan kun je gebruik maken van porseleinverf of porseleinstiften. Wil je iets op de mok dat een stuk gedetailleerder is? Dan kun je een tekening overtrekken op de mok met carbonpapier ertussen. Je hebt dan een lijntekening op de mok. De zwarte lijntjes kun je overtrekken met een dun kwastje met zwarte porseleinverf of met een porseleinstift, om vervolgens de grotere vlakken in te kleuren met kleurtjes. Als de verf droog is moet de mok in de oven zodat de verf goed kan inbranden. Hoe dit precies moet staat beschreven op de verpakking van de porseleinverf.

Halloween mok maken - 15 Halloween ideeën voor in huis - AllinMam.com

Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button