Sinterklaas

Hoeveel Sinterklaas cadeautjes per kind doen jullie?

Elk jaar is het weer gedoe, voor mijn gevoel dan. Met mijn broers en zussen afstemmen wie hoe veel Sinterklaas cadeautjes geeft aan de kinderen. Hoe groot die cadeaus dan zijn. En of die cadeaus dan niet een beetje hetzelfde moeten zijn. Want zeg nou zelf, het is niet zo leuk wanneer het ene nichtje sokken en een nieuwe maillot krijgt en het andere nichtje een leuk apparaat waarmee je armbandjes kunt maken. De vraag die we elk jaar weer voorgelegd krijgen is dus: Hoeveel Sinterklaas cadeautjes per kind doen jullie?

Aantal Sinterklaas cadeautjes per kind

Ooit begon het met met veel Sinterklaas cadeautjes. Ik weet niet precies waarom, we waren gewoon zó blij dat we eindelijk 2 kindjes hadden. Dus die verwenden we aan alle kanten. Dat deden mijn ouders, schoonouders, broers en zussen ook. Onze twee meisjes zijn de oudste van de nichtjes en neefjes dus helemaal in het begin werden ze gigantisch in de watten gelegd.

Toen er nog 2 neefjes werden geboren en onze meisjes 3 jaar waren met Sinterklaas hebben we er een stokje voor gestoken. Er viel nog iets te redden, we konden op dat moment nog gemakkelijk de hoeveelheid Sinterklaas cadeaus halveren zonder dat ze dat in de gaten hadden. Nu spelen we Sinterklaasspelletjes om de tijd door te komen en hebben we met elkaar afgesproken dat alle kinderen 2 cadeautjes krijgen en iets kleins van chocolade.

Lees ook: de legende van Sinterklaas, hoe zit het precies?

Kruis maar aan in dat Intertoys boek!

Ook hebben we geen gedoe met opmerkingen als “dat heb ik niet gevraagd”. Immers, ze zijn zelf weken voor Sinterklaas aan komt al aan het kruisen in het Intertoys boek. Roepen ze dan op Sinterklaas avond dat ze dat niet hebben gevraagd dan kan ik het boek erbij pakken. “Kijk zelf maar!” Waarom dat boek nog steeds bij ons ligt? Daar hebben mijn meisjes een goede verklaring voor. Die pieten kunnen natuurlijk niet van alle kinderen die Intertoys boeken meenemen. Ze gaan even rustig op de bank zitten en schrijven in een eigen boekje wat kinderen willen hebben. Daarna verdwijnen ze weer door de schoorsteen naar buiten.

Voor mijn gevoel hebben we een goede balans gevonden wat betreft de hoeveelheid cadeautjes. En we hebben gelukkig geen toestanden met kinderen die 8 cadeaus krijgen waar andere kinderen maar 2 cadeaus krijgen. We liggen aardig op 1 lijn. Alleen is het af en toe lastig om een beetje gelijkwaardige cadeaus te geven, vooral omdat het door verschillende ouders wordt gekocht. Ik ben benieuwd hoe jullie daar mee omgaan?

*Uitgelichte foto door Ingmarsan | Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button