Valentijnsdag

Liefde hoeft niet duur te zijn: betaalbare Valentijnsdag ideeën

Valentijnsdag staat weer voor de deur! Zit je meteen met je handen in het haar omdat je denkt dat een romantische dag voor je geliefde een aanslag op je portemonnee gaat zijn? Geen stress, dit hoeft namelijk zeker niet zo te zijn. Liefde hoeft niet duur te zijn en in dit artikel lees je hoe je op een goedkope manier een super leuke Valentijnsdag kunt hebben.

Maak een lange strandwandeling

Een strandwandeling maken is dé perfecte manier om quality time door te brengen met je geliefde. Het is rustgevend, romantisch en bovendien helemaal gratis. Het enige dat je nodig hebt is een warme jas en goed gezelschap. Oke, en misschien droog weer. Duik na een verfrissende wandeling langs zee een strandtent in voor een kop warme chocolademelk bij de openhaard. Een uitstekende manier om samen herinneringen te maken zonder veel geld uit te geven. Wil je je geliefde tóch nog een beetje verrassen? Neem dan stiekem een aantal zelfgebakken hartvormige koekjes mee.

Ga picknicken in het bos

14 februari mag dan nog vroeg in het jaar zijn, het komt geregeld voor dat het heerlijk weer is. Een zonnetje, geen wind.. ideale omstandigheden om een mooi plekje in het bos op te zoeken voor een leuke picknick. Neem een picknickmand met met daarin zelfgemaakte koekjes, cake of andere lekkere dingen. Vul een thermosfles met warme chocolademelk en vergeet de bus slagroom niet mee te nemen. Bang dat jullie het toch koud gaan krijgen, zittend op de grond? Er zijn tegenwoordig mooie oplaadbare (warmte) dekentjes te koop die je vooraf kunt opladen. Vervolgens voorziet zo’n dekentje je urenlang van warmte!

Kijk een romantische film met daarbij een chocolade fondue

Niets fijner dan lekker knus op de bank zitten met je geliefde. Voeg daar nog een romantische film aan toe en je hebt hét perfecte recept voor een gezellige Valentijnsavond. De avond nog specialer te maken? Maak dan een chocolade fondue voor tijdens het filmavondje. Je hebt alleen wat chocolade en fruit nodig; eenvoudig en niet duur! Een intieme en gezellige manier om samen tijd door te brengen.

Laat een puzzel maken en ga samen puzzelen

Zijn jullie geen mensen die per se activiteiten buiten de deur moeten ondernemen om het samen gezellig te hebben? Dan hebben we nog een leuk idee: laat een puzzel maken, bijvoorbeeld met daarop een foto van jullie samen of een mooie tekst. Hou het deksel van de doos verborgen zodat je geliefde niet weet wat de afbeelding van de puzzel is. Muziekje aan, kaarsjes aan en lekker samen aan de puzzel. De spanning blijft er in want één van jullie twee heeft geen idee wat voor afbeelding er uiteindelijk tevoorschijn komt als de puzzel klaar is!

Zet een speurtocht uit in een leuke stad

Ben je creatief? Zet dan een speurtocht in elkaar! Dit kan in jouw eigen woonplaats maar natuurlijk ook in een leuke stad. Zoek eerst leuke plekjes op waar je iets kunt doen. Bijvoorbeeld warme chocolademelk drinken, iets lekkers eten of een wine tasting. Misschien kom je wel langs een plek waar een leuke activiteit te doen is (bijvoorbeeld een escaperoom of een workshop). Voorzie je speurtocht van een rebus, verwerk er vragen in en laat je geliefde zoeken naar aanwijzingen in de buurt (straatnamen, borden, namen op huizen of van winkels). Superleuk om samen op deze manier op pad te gaan en een herinnering voor het leven!

Valentijns ideeën voor als je al langer bij elkaar bent

Ben je al lang(er) bij elkaar, is Valentijnsdag niet echt een groot ding meer voor jullie maar vind je het toch leuk om samen iets te doen? Kijk dan eens naar dit artikel met tips voor Valentijnsdag als je elkaar al langer kent.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button