ReceptenValentijnsdag

Verras je Valentijn met een lekkere roze smoothie

Weet je niet helemaal of Valentijnsdag iets voor jullie is, omdat jullie al een tijdje bij elkaar zijn? Toch wel leuk om er dan iets aan te doen, met een kleinigheidje. Leg bijvoorbeeld bij het ontbijt of diner wat roze papieren hartjes op tafel, doe iets kleins in de tas van je geliefde die mee gaat naar het werk óf maak deze heerlijke roze smoothie.

Hoe minder fruit je met andere ingrediënten mengt, hoe frisser de kleur blijft. Zoek iets leuks waar je het in kunt doen, leuk kaartje er omheen en klaar! Je hebt zo maar een leuk kleinigheidje. Wij vulden deze schattige flesjes met een heerlijke aardbeien smoothie (dat deed de kleur vast al vermoeden :-) en we delen graag het recept voor 2 flinke glazen.

Lees ook: Valentijnstaart met frambozen

Roze smoothie ingrediënten

Wat heb je allemaal nodig voor het maken van deze heerlijke roze smoothie? Allereerst een blender. In principe kun je met elke blender aan de slag, wat je alleen even moet nakijken is of jouw blender ijsblokjes kan crushen. Wanneer dit niet het geval is kun je de ijsblokjes achterwege laten.

  • 6 el milde Griekse yoghurt
  • 2 flinke handen met aardbeien
  • 250 ml koud water
  • 6 ijsblokjes
  • 1 el citroensap
  • 1 el kokosbloemsuiker (niet noodzakelijk, lekker wanneer je een echte zoetekauw bent)

Bereiding van de roze smoothie

Wanneer je een sapcentrifuge hebt kun je de aardbeiden eerst hierin tot sap juicen. Heb je die niet, gooi dan alle ingrediënten in 1x in de blender en meng tot het glad is. Vind je het mengsel iets te dik? Voeg dan wat extra water toe en zet de blender weer even aan. Je kunt het eerst proberen zonder de kokosbloemsuiker, vind je de smoothie niet zoet genoeg voeg de suiker dan alsnog toe en zet weer even de blender aan. In een glas schenken en voila!

Lees ook: Valentijnsdag ideeën voor als je al langer bij elkaar bent

Roze smoothie | Enjoy your pink drink | AllinMam.com

Ingrediënten voor smoothie invriezen

Vries wat aardbeien of ander fruit in stukjes in, dan ligt het voor het pakken en kun je in een handomdraai met het bevroren fruit, wat yoghurt en water smoothies maken in allerlei variaties. Je smoothie is dan ook lekker koud: de meeste mensen drinken smoothies ook het liefst wanneer ze koud zijn. In plaats van aardbeien kun je natuurlijk ook voor frambozen kiezen.

Lees ook: yoghurt mousse met frambozen

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button