Valentijnsdag

Valentijnsdag ideeën voor als je al langer bij elkaar bent

Wanneer je al langer bij elkaar bent sta je misschien niet zo erg meer stil bij Valentijnsdag. Was dit niet bedoeld voor stille liefdes? Of voor onbekende liefdes, voor geheime liefdes? Zo is het inderdaad ooit geweest, totdat ze Valentijnsdag in Amerika commercieel in gingen zetten. Langzaam is dat onze kant opgewaaid en ook in Nederland word je al weken voor de dag zelf plat gemaild met Valentijns aanbiedingen, staan de winkels vol met cadeau’s en zijn restaurants volgeboekt met speciale Valentijns menu’s.

Valentijnsdag ideeën voor als je al langer bij elkaar bent

Misschien heb je helemaal geen zin om uit te pakken op Valentijnsdag maar vind je het wél leuk om iets kleins te doen. Een goedkope Valentijns activiteit buitenshuis of gewoon thuis iets leuks doen; voor het vertrekken naar werk, bij het thuis komen of tijdens het eten. We geven 9 tips!

Hartjes op verschillende plekken in huis

Als je al langer bij elkaar bent weet je natuurlijk precies wat je partner doet voor hij naar het werk vertrekt en aan het einde van de dag weer thuis komt. Leg op diverse plekken hartjes neer: in de sokkenlade, in een schoen, in een jaszak, tussen een handdoek, op zijn kussen… Gebruik hiervoor hartjes snoepjes, rozenblaadjes of chocolade hartjes.

Lees ook: Recept voor Valentijnstaart met frambozen

hartjes verstoppen op Valentijnsdag - 10 valentijnsdag ideeën voor als je al langer bij elkaar bent - AllinMam.com

Koop een cadeau

Een cadeau is misschien voor velen afgezaagd maar voor veel mensen nog steeds heel leuk. Het ligt er natuurlijk aan: heb je al moeite met het bedenken van een verjaardagscadeau dan zal een cadeau voor Valentijnsdag ook niet meevallen. Het hoeft niet groot te zijn, dat scheelt. Het gaat natuurlijk om het gebaar :-)

Valentijnsdag cadeau geven - 10 valentijnsdag ideeën voor als je al langer bij elkaar bent - AllinMam.com

Maak een drankje met hartjes

Eet je ’s avonds lekker samen thuis dan kun je een feestje van de drankjes maken. Maak ijsblokjes in de vorm van hartjes en doe er, voor wat meer kleur, bijvoorbeeld granaatappelpitten in voor je ze in de vriezer zet. Haal met een klein uitsteekvormpje hartjes uit een schijf watermeloen en doe deze in een glas water, samen met de ijsblokjes. Of steek het hartje op de rand van het glas! Met een leuk gekleurd rietje ziet er er al snel feestelijk uit.

Valentijsdag ijsblokjes in vorm van hartje met granaatappelpitjes - 10 valentijnsdag ideeën voor als je al langer bij elkaar bent - AllinMam.com

Versier de tafel met kleine hartjes

Vilten hartjes, hartvormige kleine kussentjes, papieren hartjes, rozenblaadjes… allemaal leuk voor het versieren van de tafel. Niet te veel: overdaad schaadt :-) Strooi wat op het nog lege bord of los op de tafel. Ziet er altijd leuk uit!

Valentijnsdag met hartjes de tafel versieren - 10 valentijnsdag ideeën voor als je al langer bij elkaar bent - AllinMam.com

Eet pizza in de vorm van een hart

Maak zelf een pizza en snij deze in de vorm van een hart voordat je hem gaat beleggen. Geen tijd om zelf deeg te maken? Albert Heijn heeft een handige kit met kant en klaar pizzadeeg. Hoef je alleen maar uit te rollen! Zelf vind ik ook de Flammkuchen bodem van tante Fanny ideaal voor het maken van een pizza, lekker dun.

Valentijnsdag pizzabodem in vorm van een hart - 10 valentijnsdag ideeën voor als je al langer bij elkaar bent - AllinMam.com

Maak een lekker dessert

Doe met eten je normale ding, net als anders maar verras je geliefde met een lekker dessert! Deze roze yoghurt mousse kun je zo roze maken als je zelf wilt. Prik een watermeloen hartje op het randje en je hebt een super leuk Valentijns dessert.

Lees ook: Verras je Valentijn met een lekkere roze smoothie

yoghurt mousse met frambozen smaak | AllinMam.com recepten

Rijg een slinger van hartjes

Hang ergens een hartjes slinger op. Die kun je natuurlijk kopen, zelf maken van papier of je hangt zelfgemaakte hartjes koekjes aan een touwtje. Een hartjes slinger is ook leuk om gewoon op tafel te leggen als decoratie.

Hartjes koekjes maken en aan een slinger rijgen - AllinMam.com

Bak een Valentijnstaart

Ook een stukje Valentijnstaart kun je serveren als dessert. Of ’s avonds bij de thee, op de bank. Lekker! Heb je de volgende dagen ook nog iets aan :-)

Recept voor Valentijnstaart met frambozen - AllinMam.com

Teken iets op je vingers en laat dat onverwachts zien

Super grappig en leuk, zo’n simpel tekeningetje op je vingers. Op een bepaald moment hup, even die twee vingers omhoog: dat verwacht je toch niet? Een ander leuk idee: plak overal op je lichaam papiertjes. Schrijf op elk blaadje waar je het volgende papiertje hebt geplakt. Hoe minder uitgebreid de aanwijzing, hoe leuker! Eindig met bijvoorbeeld een leuk kaartje in de vorm van een hartje in je broekzak, waarop staat dat je van iemand houdt.

Valentijnsdag idee tekening op je vingers - 10 valentijnsdag ideeën voor als je al langer bij elkaar bent - AllinMam.com

Een lintje om je bestek

Geen zin in in al die heisa, of geen tijd? Accenten doen het goed en dat valt altijd op. Een rozenblaadje naast het glas, een rood lintje om het bestek gewikkeld, chocolaatjes in de vorm van hartjes of confetti… Het gaat om de details, die doen het altijd goed!

valentijnsdag tips voor wanneer je al langer bij elkaar bent - 10 valentijnsdag ideeën voor als je al langer bij elkaar bent - AllinMam.com

Sexy Valentijnsdag

Bovenstaande allemaal niet spannend genoeg meer? Dan kun je er altijd meer uithalen door wat spannende valentijns cadeaus in huis te halen. Dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Je kunt het natuurlijk zo sexy maken als je zelf wilt, maar een mooie lingerieset kan al garant staan voor een gezellige avond!

Sexy Valentijnsdag - AllinMam.com
Back to top button